Aanvoerder Jorn de Koning van SCMH staat voor een pittig duel komende zondag onder de molen van FC De Rakt. (foto: Peter Kuijpers)
Aanvoerder Jorn de Koning van SCMH staat voor een pittig duel komende zondag onder de molen van FC De Rakt. (foto: Peter Kuijpers)

Jorn de Koning: 'SCMH staat defensief als een huis'

Voetbal 619 keer gelezen

MARIAHEIDE – Dat SCMH kampioen wordt is bijna geen ontkomen aan. De club wil het echter zondag al realiseren ondanks dat de tegenstander en competitie tweede FC De Rakt is. Een ding staat vast kadootjes zijn er zondag onder de Molen van Jetten niet te verwachten. De wieken staan alvast in de 'Vreugdestand'en dat voorspelt niet veel goeds weet ook aanvoerder Jorn de Koning.

Door: Peter Kuijpers

Aanvoerder Jorn de Koning heeft er vertrouwen in en bovendien kan de club uit Mariaheide een nederlaag hebben: De Koning: "Dat klopt we zijn dan ook vol vertrouwen, maar het liefst maken we zondag af. Vanzelfsprekend geeft De Rakt niks weg en dat is te begrijpen. Wat is er voor hen nu mooier dan ons kampioenschap nog een week uit te stellen. Maar ons team staat. Aanvallend zou het nog wel wat beter mogen. Soms moeten we wat meer 'ballen' laten zien en zijn vaak te schuchter. Defensief zijn we sterk met een goed collectief en krijgen ook relatief weinig goals tegen." Het keepersprobleem lijkt uit de lucht bij SCMH. De Koning vervolgt: "Dat heeft Mark van Asseldonk goed opgelost, maar door zijn werk was hij niet elke zondag beschikbaar. Nu is hij op huwelijksreis, maar onze JO 19-1 doelman Dave van Dooren is een klasbak en vervangt hem prima. Hij heeft body en straalt rust uit met zijn 17 jaar. Het is een koele kikker zonder zenuwen, hij staat er gewoon."

Bob van den Berg
Zondag De Rakt wat voor soort wedstrijd wordt het: "Ik denk niet dat het goed voetbal op gaat leveren, maar wel veel strijd en dat is De Rakt ook wel een beetje." De mouwen moeten opgestroopt worden zondag dat is dan wel duidelijk. Niet echt het spelletje voor SCMH. "Dat klopt dat mis ik soms wel wat in ons team. Af en toe moet er nu eenmaal in de handen gespuugd worden. Defensief zijn we sterk vooral met onze regisseur Bob van den Berg die is heel bepalend. Ik heb er vertrouwen in dat we dat zondag gaan pakken daar. We hebben nog wat goed te maken omdat we thuis 2-2 gelijk speelden tegen ze. We kunnen een nederlaag hebben, maar liever zondag winnen en feesten."

 FC De Rakt heeft al een periode en ondanks dat de belangen niet groot zijn gaan de Udense hakken in het zand reken maar. Om 14.30 uur maant scheidsrechter Jaspers de heren tot voetballen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant