Nationale dodenherdenking in Eerde

Algemeen 367 keer gelezen

EERDE | De slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van alle conflicten die daarna plaatsvonden en – helaas nog steeds – plaatsvinden, worden op 4 mei herdacht. Dit gebeurt in Nederland traditiegetrouw op de vooravond van de dag waarop we onze vrijheid vieren. Een vrijheid die steeds meer onder druk lijkt te staan.

Daarom nodigt het Airborne Comité Eerde iedereen uit om op donderdag 4 mei de dodenherdenking in Eerde bij te wonen. Rond 19.50 uur start een stille tocht vanaf het kerkplein naar het Airborne monument aan het Zandvliet. Leerlingen van groep 8 van de Petrus en Paulus basisschool - de adoptieklas – gaan voorop in de stoet. Zij zullen de Amerikaanse, Engelse en Nederlandse vlag dragen.

Bij het Airborne monument begint de herdenking om 20.00 uur met twee minuten stilte, zoals dat bij alle dodenherdenkingen in Nederland gebeurt. Daarna komen enkele sprekers aan het woord, waaronder leerlingen van de adoptieklas. Muziekvereniging EDB zorgt voor de muzikale ondersteuning. De herdenking wordt bijgewoond door een afvaardiging van de Amerikaanse ambassade.

Na afloop van de ceremonie is er de gebruikelijke informele samenkomst in de Sint Antonius molen.

Het Airborne Comité Eerde hoopt bij deze herdenking veel bezoekers te mogen begroeten. "Door uw aanwezigheid draagt u bij aan het doorgeven van de vrijheid", aldus het Airborne Comité Eerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant