Uit Zuid-Afrika komt Dilana Smith. Deze opvallende rockzangeres maakte afgelopen jaar veel indruk tijdens de Voice of Holland.
Uit Zuid-Afrika komt Dilana Smith. Deze opvallende rockzangeres maakte afgelopen jaar veel indruk tijdens de Voice of Holland.

Rock Am Ringoven gaat de grens over

Algemeen 714 keer gelezen

MARIAHEIDE | De buurtbewoners van de Ringoven in Mariaheide hebben er weer zin in om hun festival weer net zo'n feest te laten worden als de vier voorgaande jaren. Met zijn allen werken ze hard om zaterdag 20 mei om 15.00 uur de poorten van Rock Am Ringoven te openen.

Twaalf bands en acts staan op het programma van Rock Am Ringoven, verdeeld over twee podia. Op de 'mainstage' schitteren de publiekstrekkers, zoals uit België 'The All Star Weddingband' met een stevige punkrock cabaret act vol muzikale klassiekers en grappen.

Programma
Uit Zuid-Afrika komt Dilana Smith. Deze opvallende rockzangeres maakte afgelopen jaar veel indruk tijdens de Voice of Holland. Uit Oostenrijk komt Teen Spirit met de beste Nirvana-tribute die er in Europa te vinden is. The Blackhawks vormen met zijn vieren een blok dynamiet vol bluesrock. LQR mixt Ierse folk, dampende americana en stevige rock tot één swingende cocktail. Mothers Pride was 25 jaar geleden een toprocktrio en beleeft nu een reünie. Galvanized brengt een ode aan de rock van de seventies en de eighties.

Unplugged
In de Swing Am Ring-tent komen de fijnproevers aan hun trekken met jong talent, toppers unplugged en natuurlijk opzwepende DJ's. Dat dancefeest is voor de late uurtjes, want Rock Am Ringoven begint in de tent voor de kinderen met Get in The Ring Kids.
Daarna speelt het jong en toch al ervaren talent van Yellow Pants covers van ACDC tot Tina Turner. Vier ervaren rockers zijn een nieuwe band begonnen Back Of My Mind oftewel BOMM.
Het kan daarna nog vetter met RAW: ruig, roestig en overdonderend met de sound van de donkerste groove metal giganten. Baracuda speelde eerder Rock Am Ringoven compleet plat en gaat dit jaar de tent in met een unplugged optreden.
Daarna zetten Space Needle en de D.I.S.C.O Dance Classics de tent op zijn kant met vette stamphits en andere feestknallers!

Praktische informatie
Rock Am Ringoven wordt zaterdag 20 mei van 15.00 tot 01.00 uur gehouden op festivalterrein De Wij in Mariaheide. Aan de dagkassa is de entree 12,50 euro, maar in de voorverkoop kosten kaarten slechts 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij D'n Brouwer en online via www.rockamringoven.nl. Daar is alle informatie te vinden en ook geven de bands er een voorproefje van hun optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant