Informatieavond over alcoholgebruik onder 55-plussers

Algemeen 328 keer gelezen

ERP | Als je de cijfers en de geluiden mag geloven, hebben veel ouderen een alcoholprobleem. Met het pensioen begint het eeuwige weekend, is een uitspraak die je in dit verband regelmatig hoort. Op dinsdagavond 16 mei is er van 19.30 uur tot 21.30 uur in Ter Aa in Erp een informatieavond over alcoholgebruik onder 55+-ers.

De avond is georganiseerd door BrabantZorg Simeonshof, KBO Erp-Keldonk-Boerdonk en Ons Welzijn. Een deskundige van Novadic Kentron geeft dan informatie over het gebruik van alcohol en de mogelijke effecten voor oudere mensen. De bezoekers krijgen alle gelegenheid om vragen te stellen en mee te praten. De avond is gratis toegankelijk voor alle inwoners van de voormalige gemeente Veghel.
Alcohol met mate is voor veel mensen niet direct slecht, maar er zitten gevolgen aan waar mensen geen weet van hebben. Onderzoeken geven aan dat alcoholgebruik voor mensen vanaf 55 jaar tot grotere gezondheidsrisico's kan leiden en deze risico's worden groter naarmate de leeftijd vordert. Op de informatieavond krijgen de bezoekers informatie over de voor- en nadelen van alcoholgebruik bij 55-plussers, de werking, de risico's en effecten, de combinatie van alcohol en medicijnen. En wat kun je doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving teveel drinkt?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant