Commissieleden Sabina Floor (L) en Sussanna van den Dungen (R): 'De Zeskamp is een fenomeen hier in de wijk.'
Commissieleden Sabina Floor (L) en Sussanna van den Dungen (R): 'De Zeskamp is een fenomeen hier in de wijk.'

'Veghel moet bekend worden met dit spektakel'

Algemeen 1.249 keer gelezen

VEGHEL | De Zeskamp in Veghel-Zuid is een begrip in de wijk. In het weekend van 10 en 11 juni staat de 32de editie op het programma. De organisatie is al maanden druk met de organisatie. "In Veghel-Zuid is dit een van de populairste evenementen van het jaar", aldus commissieleden Sussanna van den Dungen en Sabina Floor.

Zowel Sussanna als Sabina zitten sinds twee jaar in de organisatie. Samen met Roland van den Dungen, Theo van de Berg en Ingrid Aarts vormen ze de Zeskampcommissie. Daarvoor deden ze jaren zelf mee. "De Zeskamp is een fenomeen hier in de wijk. Traditiegetrouw doen vriendengroepen mee. Waarvan een aantal ook als kind hebben meegedaan." Op zaterdag 10 juni zijn de spellen voor kinderen tot en met 13 jaar uitgezet. Op zondag 11 juni volgen de jongvolwassenen (14 tot 17 jaar) en de volwassenen. De inschrijving verloopt goed, maar de organisatie is ambitieus. "De rest van Veghel moet bekend worden met dit spektakel. Ze mogen ook meedoen. Het is een groot misverstand dat er een lid van het team hier uit de wijk moet komen. Iedereen mag meedoen", aldus Sabina. Sussanna vult enthousiast aan: "Je moet het absoluut een keer hebben gezien en hebben meegemaakt. Ook wanneer je niet meedoet, kom eens een kijkje nemen en proef de gezelligheid. Helpen als vrijwilliger mag natuurlijk altijd." De twee zijn vastbesloten om heel Veghel te veroveren.

Een van de absolute hoogtepunten van de Zeskamp is de Playbackshow met daaropvolgend de feestavond. "De compleet uitgedoste optredens zijn vaak lachwekkend en soms ook echt goed", vertelt Sussanna. Sommige teams zijn al lang van tevoren aan voorbereiden. Sabina: "Het is ook sociaal evenement met de nodige voorpret. Dat is zeker zo belangrijk."
De opbouw van de Zeskamp is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. "Het coachspel waar we altijd mee eindigden, wordt nu opgenomen in het programma overdag. Daar was behoefte aan. Wanneer alle spellen zijn afgelopen wil men graag dat de tap meteen opengaat. Ze hoeven nu niet te wachten op het coachspel", verklaart Sussanna. Fitland verzorgt op zowel zaterdag als zondag de warming-up. Sussanna vervolgt: "Hoe en wat? Geen idee. We laten ons verrassen. Het wordt een actieve start van de dag." Het thema van dit jaar, Fout, is verbonden aan de playbackshow. Dat belooft dus een foute playbackshow te worden. "Met het thema kan je alle kanten op. Daarnaast verandert de joker in de spelverdubbelaar. Die wordt 's ochtends ingezet op het spel waar een team het meeste vertrouwen in heeft." De playbackshow voor de kinderen is zaterdag direct na het laatste spel. Op zondag begint het festijn rond 19.30 uur. Deelnemers hebben zodoende ruim de tijd om zich op te frissen, om te kleden en waar nodig moed in te drinken.

Veranderingen 
Ook over editie 33 wordt al nagedacht. "De Zeskamp moet met zijn tijd mee. De veranderingen die reeds zijn ingezet, krijgen in 2018 een vervolg", besluiten beide commissieleden die vanaf mei bijna dagelijkse wel even bezig zijn met het regelen van zaken voor de Zeskamp.

Inschrijven kan nog altijd. Stuur een mailtje naar zeskamp@veghelzuid.nl en je krijgt een mail retour met instructie. Ook inwoners buiten Veghel mogen zich inschrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant