FC Uden nam afscheid van trainer Johan van Osch en de derde klasse (Foto's Eric Elbers)

Margriet pakt kampioenschap in 3D, Avanti'31 ontsnapt na winst op Den Dungen

Voetbal 622 keer gelezen

Het was nog best spectaculair op de laatste speeldag in 3D. Margriet won ruim van het bezoekende DSC uit Kerkdriel dat na een paar snelle Osse doelpunten allengs het kopje liet hangen. Avanti'31 dankt Margriet dat DSC versloeg en won zelf van Den Dungen dat nu nacompetitie moet spelen.

Volkel, DAW en Venhorst gaan als periodewinnaars de nacompetitie in voor promotie. De late reactie van de KNVB op de staking van Nooit Gedacht – Volkel is bij veel clubbestuurders en supporters een doorn in het oog. De vraag bij hun waarom moet dat zolang duren nu vooral de competitie is afgelopen. Ook al zal het aan de gegeven situatie niet veel meer afdoen.

FC Uden - Venhorst

FC Uden – Venhorst 0-1
De Udenaren namen met een nederlaag afscheid van de derde klasse. Een vervelende bijsmaak was de rode kaart voor Jerom Thijsen die acht minuten voor het einde van competitie natrapte. Venhorst scoorde ietwat gelukkig in de 69e minuut uit de omschakeling. Tom van de Boogaard maakte zijn faam waar en bepaalde de winst en 0-1 eindstand.

DAW – Nooit Gedacht 0-2
Het elftal van trainer Rob van der Ven van DAW was met de gedachten al bij de nacompetitie. Wellicht werden om die reden wat 'pijntjes' langs de kant gehouden. Op slag van rust scoorde Bob van Iersel namens de gasten de 0-1. Na rust kwam daar nog een treffer van Thijn Vos bij wat een 0-2 eindscore gaf.

Volkel – Sint-Michielsgestel 3-0
Volop was het app-verkeer tussen De Amstelhoef bij Margriet en De Euwsels in Volkel. Toen echter de stand al snel 3-0 werd voor Margriet verdampte het laatste restje Volkelse hoop. Na een 0-0 ruststand met op doel Tomek Kuijpers kwam de winst in de tweede helft. Tien minuten na de hervatting was het Rens van Lanen die de 1-0 binnenschoot. Volkel bleef heersen en de 2-0 van Dennis van der Burgt gaf rust. Bart Teeuwen is een jong talent van Volkel en had een goede invalbeurt nadat hij Luuk Riepe was komen vervangen. Het ijzerwerk stond zijn bekroning van een prima voetbalmiddag in de weg. Het slotakkoord was voor Rens van Lanen die met zijn tweede treffer de 3-0 eindstand bepaalde. Volkel gaat de nacompetitie in als winnaar van periode-3.

Avanti'31 – Den Dungen 5-2
"Ik loop even naar buiten, het is net of we kampioen zijn geworden", waren de woorden van Avanti'31 trainer Ronny Everaerts. Daar hadden de Schijndelaren, die nu eenmaal doorgeleerd hebben in feesten, alle reden toe. Met een klinkende 5-2 zege en het verlies van DSC kwam het droomscenario uit. Koen van Engeland (twee) en Rick van Lier (stopt na dit seizoen) bepaalden de ruststand op 3-0. Na rust kwamen de Dungenaren nog terug naar 3-2, maar twee maal Rick van Lier, met een valse hattrick, bepaalde de 5-2 eindstand. Het werd stuivertje wisselen met Den Dungen dat nu samen met DSC nacompetitie speelt voor klassenbehoud.

Handel - Boekel Sport 3-2
Twee gelijkwaardige ploegen waar Handel een gelukkige winnaar werd. Trainer Henry van Wanrooy: "Heb een fantastisch afscheid gehad.  Een onverdiende overwinning waar een gelijk spel beter zou hebben weergegeven." Score: 1-0 Jeff Rijksen 1-1 Joris Polman, 1-2 Teun Graat, 2-2 jan roosjes, 3-2 jeff rijksen.

Berghem Sport – Nulandia 2-2
Het werd de middag van afscheid nemen op De Koppelsteeg. Nulandia nam afscheid van de derde klasse en Gijs Kappen deed dat van Berghem Sport. Kappen kreeg hier een 'figuurlijke' rode kaart en zijn dik verdiende publiekswissel. Berghem Sport opende in de derde minuut via Jordy Verhagen de score maar tien later was het Marco van Lokven die gelijk maakte.  Na rust kwamen de bezoekers op 1-2 door een benutte penalty van Geert Korsten, maar kort hierop kwamen de gastheren door Roy Lau weer op 2-2, wat tevens de eindstand was.