Afbeelding

Eerste informatiebijeenkomst Zonnepark Korenstreep

Algemeen 918 keer gelezen

VEGHEL | Energie van Hollandsche bodem (EvHb) houdt woensdagavond 24 mei samen met de gemeente Meierijstad een eerste informatieavond over Zonnepark 'Korenstreep'.

Het zonnepark komt langs de A50, direct ten Westen van de op- en afrit 'Veghel-Noord'. Het park heeft de naam 'Korenstreep' en krijgt ca. 7.980 zonnepanelen. Deze panelen kunnen tussen de 700 – 800 huishoudens voorzien van 100% zelf opgewekte groene energie.

''We vinden het belangrijk dat mensen ons kunnen ontmoeten en hun vragen aan ons kunnen stellen'', vertelt Erik Zweers, directeur van Energie van Hollandsche bodem. ''We nodigen dan ook iedereen van harte uit om woensdag 24 mei naar Café Zaal De Stapperij aan De Bunders 3 in Veghel te komen.'' Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De presentatie met voldoende gelegenheid om vragen te stellen is van 20.00 – 21.30 uur.

Duurzaamheidsambitie
Tijdens deze eerste bijeenkomst is wethouder infrastructuur en duurzaamheid de heer Harry van Rooijen aanwezig. Hij zal de informatiebijeenkomst gaan aftrappen met een kort welkomstwoord. Van Rooijen: "Duurzaamheid is één van de speerpunten van de gemeente Meierijstad en is een rode draad binnen al haar beleidsterreinen. Op weg naar een energieneutrale gemeente in 2050 willen we energiebesparing en de productie van duurzame energie versterken. Het realiseren van Zonnepark 'Korenstreep' draagt bij aan deze duurzaamheidsambitie".

Inschrijving geopend
Energie van Hollandsche bodem geeft omwonenden in de omringende postcodegebieden van Zonnepark 'Korenstreep' de gelegenheid om in zonnepanelen te investeren. Inwoners van de volgende postcodegebieden 5406, 5461, 5463, 5464, 5467, 5469 en 5476, kunnen zich vanaf nu inschrijven. Ondernemers (MKB, ZZP'ers) met een kleinverbruikaansluiting tot 10.000 kWh per jaar kunnen ook meedoen, mits actief in het postcodegebied.

Terugverdientijd
Op de site van EvHb www.evhb.nl staat een inschrijfformulier met een rekenmodule. Via de speciale rekenmodule voor dit zonneproject kan precies uitgerekend worden hoeveel panelen nodig zijn om de energierekening te verlagen en wat de investering oplevert. De terugverdientijd van de investering, zo geeft EvHb aan, is binnen de tien jaar.

Betere leefomgeving
Deelnemers gaan niet alleen flink besparen op hun energierekening; ze dragen ook bij aan een betere leefomgeving en verduurzaming. Ook Energie van Hollandsche bodem neemt haar verantwoordelijkheid; Naast het plaatsen van zonnepanelen in haar zonneparken investeert ze ook in de ontwikkeling van de flora en fauna als toegevoegde waarde in haar projecten. Voor zonnepark 'Korenstreep' geldt dat ze naast en onder de stellingen - waar de zonnepanelen op komen te liggen-, zoveel mogelijk planten en bloemen aanbrengt. Dat moet dan een perfecte plek gaan worden voor bijen, vlinders en andere insecten. Takkenrillen gaan zorgen dat vogels en bijvoorbeeld egels mooie verstopplaatsen krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant