Afbeelding

Sponsorloop Fioretti College voor onderwijs en sport

Algemeen 412 keer gelezen

VEGHEL | De onderbouwleerlingen van het Fioretti College in Veghel gaan zich inzetten voor twee goede doelen. De vmbo-leerlingen zamelen geld in voor stichting Bombo en de PrO-leerlingen voor het Jeugdsportfonds. De actiedag is op dinsdag 13 juni.

Deze stichting zet zich in voor straatkinderen in Nepal. Ze krijgen de juiste zorg en begeleiding om uiteindelijk deel te kunnen nemen aan het reguliere onderwijs. De Veghelse Maureen Piya - Van der Zandt woont en werkt al vijf jaar in Kathmandu.
De opbrengst van de sponsorloop is voldoende om de 37 kinderen en jongeren op haar schooltje een jaar lang te voorzien van gezonde voeding, kleding, schoolspullen en toiletartikelen.

Jeugdsportfonds
Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. We willen nog eens 15 kinderen in Veghel en omgeving de kans om naar een reguliere sportclub te gaan.

Sponsorgeld inzamelen
De leerlingen zamelen vanaf woensdag 24 mei twee weken lang sponsorgeld in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant