Het Sint Barbara gilde.
Het Sint Barbara gilde.

Het Sint Barbara Gilde Veghel is op zoek naar vrienden

Algemeen 856 keer gelezen

VEGHEL | Het Sint Barbara Gilde doet graag aan cultuuroverdracht en ontvangt vaak scholen van basis- en voortgezet onderwijs. Het Gilde organiseert nu ook op dinsdag 23 mei a.s voor 350 leerlingen van 11 scholen uit Veghel, Mariaheide, Eerde, Erp, Schijndel en Sint-Oedenrode, dus Meierijstad, een JeugdGildedag op enkele velden van Blauw-Geel. Je kunt nu ook vriend worden van het gilde.

Op dinsdag 23 mei komt er een replica te staan van het Veghelse kasteel Frisselstein. Het kasteel werd gebouwd in de tijd van de Gilden aan de Aa en wordt nu als facade herbouwd met hulp van velen en aannemer Van De Ven. De formaten zijn 11 bij 40 meter om een tent. De leerlingen van 11 scholen gaan gildespelen houden en ook kruisboogschieten om de eerste jeugdkoning van Meierijstad. Voor de kosten zijn al allerlei sponsors gevonden, maar ook u kunt helpen. Wordt Vriend en steun de jeugdactiviteiten van het Gilde. Betaal twintig euro per jaar en ontvang een toegangskaart voor een spetterend feest in de tent bij het kasteel Frisselstein. Doe dat vóór 24 mei. Meld je aan via vrienden@GildeVeghel.nl en kom naar het Uitpunt van Veghel aan de Markt in het oude stadhuis of ga naar Knuvers Schoen&voetcentrum bij winkelcentrum de Bunders. Er is tijdens het evenement muziek van Hoempa Matata en van Eterna Spring. Je krijgt koffie of thee met iets lekkers en vijf consumptiebonnen van 1 euro per kaart en enkele snacks.

Daarnaast komen op Gildedag (28 mei) alle Gilden uit de onze regio naar Veghel. Zij beginnen in de St. Lambertuskerk, gaan daarna door het centrum naar het Blauw-Geelterrein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant