Afbeelding

Verzameling rozenkransen in Veghel

Algemeen 741 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt op zondag 21 mei een verzamelaarsbeurs met een expositie rozenkransen in Wijkgebouw De Golfstroom, gelegen aan de Witte de Withstraat 24 te Veghel-Zuid. Van 9.30 tot 12.30 zijn de deuren geopend voor het publiek.

Verzamelaars kunnen dan weer hun hart ophalen, met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden. Er is vraag en aanbod van postzegels, munten, bankbiljetten, winkelwagenmunten, communie-schoolprentjes, miniatuurauto's, ansichtkaarten, bidprentjes, flippo´s, keycords, kwartetten, lucifersetiketten, markclips, pennen met opschrift, pin's, sigarenbanden, sleutelhangers, speelkaarten, speldjes, stripboeken, suikerzakjes, telefoonkaarten, theezakjes, en nog veel meer.

Expositie
Op deze verzamelbeurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert Lies uit Gemert haar verzameling rozenkransen. Naast rozenkransen heeft zij ook nog een verzameling bidprentjes. Zij heeft inmiddels ruim 200 rozenkransen bij elkaar verzameld. Haar grootste rozenkrans weegt 1200 gram. Haar kleinste rozenkrans is amper 10 cm. Verder heeft ze rozenkransen in alle kleuren en maten. De meest aparte is een kruisweg rozenkrans. Die heeft ze op een verzamelbeurs op de kop getikt De meeste rozenkransen komen trouwens van verzamelbeurzen maar ook van rommelmarkten. Soms ontbreekt er wel eens een kraal aan of ze ontvangt ook wel eens geheel kapotte rozenkransen. Dan probeert zij die zelf te maken wat meestal wel lukt. Nu wil Lies zelf ook nieuwe rozenkransen maken zo gauw ze er geschikte kralen voor gevonden heeft. Mocht iemand haar hiermee kunnen helpen neem ze dan voor haar mee naar de verzamelaarsbeurs. Lies hoopt op de verzamelaarsbeurs in Veghel meer contacten te kunnen leggen met medeverzamelaars van rozenkransen. Is uw interesse gewekt of heeft u nog iets aan de verzameling van Lies toe te voegen dan bent u van harte welkom op de verzamelaarsbeurs van 21 mei in de Golfstroom. Entree: Volwassen 1 euro, Jeugd t/m 12 jaar gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant