Afbeelding

Hapjesconcert valt in de smaak

Algemeen 757 keer gelezen

VEGHEL | Muziekvereniging Frisselstein organiseerde op zaterdag 20 mei een hapjesconcert voor 100 genodigden in samenwerking met Stichting Met je Hart, Ons Welzijn en kookclub 'koken met John'.

Muziekvereniging Frisselstein is een moderne muziekvereniging voor blaas- en slagwerkmuziek met de ambitie om vooruitstrevend en onderscheidend te zijn. Daarnaast heeft Muziekvereniging Frisselstein een hoog sociaal maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef, wat onder andere vorm krijgt door haar muziek middels optredens te delen met, en/of in te zetten voor, de gemeenschap. Zo ontstond het idee om een concert te organiseren waarin beide onderdelen van onze verenigingsmissie tot uiting zouden komen. Het idee tot een Hapjesconcert is toen geboren.

Dit idee is vervolgens besproken met stichting Met je Hart en welzijnsorganisatie Ons Welzijn. Stichting Met je hart wil eenzaamheid tegengaan door het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Ons Welzijn streeft naar een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen bijdraagt aan geluk voor zichzelf en anderen. Zowel Stichting Met je Hart als Ons Welzijn was zeer enthousiast over dit idee.

Tijdens een muziculinaire reis zijn de genodigden getrakteerd op een 5-gangen hapjesmenu. Deze hapjes zijn bedacht en klaargemaakt door de leden van de kookclub 'koken met John'. Bij elke gang bracht het groot orkest van Muziekvereniging Frisselstein bijpassende muziek ten gehore. Terwijl het publiek genoot van de gerechten bleef er ruimte om volop mee te klappen en zingen met de bekende nummers.

Tijdens het slotwoord werden alle genodigden uitvoerig bedankt voor hun komst. "Bewust hebben we voor u als doelgroep gekozen: de seniore jeugd, waar de maatschappij veel aan te danken heeft. Wij hebben geprobeerd u allen een bijzondere, onvergetelijke en smaakvolle avond aan te bieden. Een avond waaraan u hopelijk nog lang mooie herinneringen aan heeft. Met name op de momenten dat u niet met ruim 100 mensen aan tafel zit. Juist tijdens deze eenzame momentjes waarvan we ons bewust zijn dat deze er af en toe zullen zijn, hopen wij dat u terugdenkt aan deze geweldige avond welke u aangeboden is door Muziekvereniging Frisselstein in samenwerking met vele enthousiasten partijen", aldus Mark de Bie lid van muziekvereniging Frisselstein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant