Jolanda van der Sanden en Nel Vanthoor in de winkel van Stichting Marijn.
Jolanda van der Sanden en Nel Vanthoor in de winkel van Stichting Marijn.

Winkel van Stichting Marijn voor het goede doel

Algemeen 1.503 keer gelezen

VEGHEL | Wie nog op zoek is naar dames- of kinderkleding, boeken, cd's, servies of even wil snuffelen tussen de tweedehandsspullen, steunt ook nog stichting Marijn wanneer je naar hun winkel gaat. ''Echt elke euro gaat direct naar de stichting'', verzekert Jolanda van der Sanden.

''We hebben dit winkeltje geopend vanuit het initiatief Stichting Marijn, dat is een project in Nicaragua'', vertelt Jolanda. Jet van Os, startte ongeveer tien jaar geleden de stichting, die vernoemd is naar haar overleden moeder Marijn, ze was tevens de schoonzus van Jolanda en de zus van Nel Vanthoor, die ook in de winkels staat. ''Jet verhuisde naar Nicaragua en daar zijn veel meisjes die misbruikt worden, niet naar school gaan, geen vader hebben of geen werk kunnen vinden. Jet heeft zich het noodlot van die meisjes aangetrokken en startte Stichting Marijn. Daarmee helpt en begeleidt ze de meisjes'', vertelt Jolanda. Dankzij Stichting Marijn staat er in Nicaragua een groot gebouw waar kinderen begeleiding krijgen voor school en de dingen die ze meemaken. De kinderen krijgen schoolkleding, er staan computers en er is een bibliotheek.

Winkel
''Voor de stichting stonden we al vaker op rommelmarkten om geld op te halen'', zegt Jolanda. Nu wilden ze vanwege het tien-jarig bestaan in september wat bijzonders. Met een fysieke winkel krijgt Stichting Marijn meer naamsbekendheid en kan er meer geld op gehaald worden. ''Al het geld dat we ophalen gaat naar de stichting, tot op de laatste cent'', benadrukt Jolanda. Alles gaat weg voor zachte prijsjes zoals 0,50 euro of 1 euro. De winkel voor stichting Marijn zit tegenover Rijkers Naaimachines en is iedere donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur en iedere zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op koopzondagen geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant