Afbeelding
UPDATE

Grote belangstelling voor tweede editie TEDxVeghel

Algemeen 2.806 keer gelezen

UPDATE:

De laatste spreker van de dag was tot het laatste moment een verrassing. De organisatie voerde haar op als een heuse mystery guest. De 15-jarige Robin Heesakkers betrad als laatste spreker het podium en deed ondanks haar leeftijd niet onder voor de rest. Ze speechte uit het hoofd. "Ik sta hier namens miljoenen andere kinderen. Onze dromen verdienen een kans. Wij zullen ontdekken", sprak Robin.

Winnaar
Initiatiefnemer Ellen nam als laatste het woord. Ze bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan het succes. Ze hield het maar moeilijk droog. "Het is een waanzinnig jaar geweest. Zonder jullie was dit nooit gelukt. Ik heb genoten en ik hoop jullie met mij. Het was een bijzonder avontuur." Tot slot had ze de ondankbare taak om een winnaar aan te wijzen. "15 jaar en dan dit presteren. Ze heeft de hele speech zelf geschreven. Robin Heesakkers kom maar naar voren. Je verdient het." Na luid applaus kreeg Robin een drietal prijzen overhandigd. "Oh my god. Wauw, dankjewel", aldus een verbouwereerde Robin. Wat volgde was een staande ovatie voor Ellen Minkels.


VEGHEL | De tweede editie van TEDxVeghel (Meierijstad) is op vrijdag 9 juni geopend door Herman Molenaar. De CFO van Vanderlande sprak de 500 gasten in de Koekbouw toe: "We zijn in heel Nederland live. Welkom Nederland!", aldus Herman, zelf spreker van de eerste editie vorig jaar.

Ondanks de regen zit de zaal bomvol. Herman: "Complimenten voor iedereen die hier aanwezig is." Ook heet hij de mensen thuis of in de verschillende bibliotheken door heel Nederland welkom. "Er passeren vandaag 20 sprekers de revue, allemaal met een uniek verhaal. TEDxVeghel is een geweldig evenement." 

Ellen Minkels
De CFO van Vanderlande maakt meteen van de gelegenheid gebruik om de initiatiefneemster van TEDxVeghel Ellen Minkels het podium op te roepen. "Ellen bedankt voor je tomeloze inzet. Je bent een vakvrouw, al ben je wel slecht voor het zelfvertrouwen van een spreker. Het kan en moet altijd beter." Ellen, getooid in een prachtige rode jurk, hoort de mooie woorden ietwat verlegen aan.

Hacker
Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer at Royal Philips, heeft de eer om als eerste van de twintig sprekers het TEDxVeghel-podium te betreden. De organisatie laat weten dat hacker Victor Gevers niet komt. "Hij wordt vervangen door Wouter van Dongen, ook een ethische hacker", vertelt Ellen. De laatste spreker wordt door de organisatie opgevoerd als een mystery guest. Hij of zij spreekt rond de klok van 17.40 uur.

Boek
TEDxVeghel heeft tijdens deze tweede editie de hulp ingeroepen van de Bibliotheek Veghel vandaar ook dat alle genodigden een boek moesten meebrengen. Een boek met een bijzondere betekenis. Ellen: "We hebben alle genodigden verzocht om voorin de reden te schrijven waarom dit boek je inspireert, uiteraard met je naam. De boeken worden onder alle 500 bezoekers verdeeld. Je krijgt dus een ander boek, met motivatie, mee naar huis."

Livestream
Meer dan zestig bibliotheken, verspreid door heel Nederland, zenden de tweede editie van TEDxVeghel live uit. Iets waar zowel de organisatie van TEDxVeghel als de Bibliotheek Veghel ontzettend trots op is.

De speeches zijn verder te volgen op een groot scherm op de Markt, bij DIS in de Proeffabriek en bij Van Aalst in de winkel. Alle speeches worden bovendien gefilmd en later gepubliceerd op de website van TEDxVeghel.
De TEDtalks volgen vanuit een luie stoel kan ook. Het hele event is via deze livestream te volgen. Het programma is hieronder te bekijken. Wij zijn er ook de hele dag bij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant