Afbeelding

Geel-Zwart is twee kampioenen rijker

Sport 562 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart is twee kampioenen rijker. Jong Dames 1 en Geel-Zwart Heren 2 zijn afgelopen zondag allebei kampioen worden. De seizoensafsluiting op het Veghelse sportpark kreeg zo wat extra glans. Het 'Ik hou van Hockey' galmde dan ook door Veghel.

De dames van Jong Dames 1 werden ongeslagen kampioen. Zondag wonnen ze de laatste wedstrijd met 3-0.

Debutant
Geel-Zwart Heren 2 is afgelopen zondag als debutant in de Reserve Overgangsklasse kampioen geworden. In het nieuwe seizoen maakt GZ-H2 haar opwachting in de Reserve Hoofdklasse, het hoogst mogelijke niveau voor Heren 2-teams.
In het seizoen 2014-2015 begon het jonge team, net over uit de A-jeugd, aan de Jong Heren competitie. Al snel bleek dat de teams in de Jong Heren competitie te weinig weerstand konden bieden aan prestatiedrang van GZ-JH1. Ze werden dan ook eenvoudig kampioen. Tijdens het NK Jong Heren-teams werd GZ-H2 tweede.

Blessures
In overleg met het bestuur maakte het team de overstap naar de reguliere Senioren-competitie, in de Res. Eerste Klasse, nu als GZ-Heren 2. Doelstelling in het seizoen 2015-2016 was handhaving. Maar ook in die competitie stuitte het team op weinig weerstand. H2 eindigde als derde. In de zomer van 2016 bood de KNHB een vacante plaats aan in de Res. Overgangs klasse. Wat zou moeilijker zijn, kampioen worden in de Res. Eerste klasse of handhaven in de Overgangsklasse? In overleg met het bestuur en het team koos Heren 2 voor de Res. Overgangsklasse, met handhaving als doelstelling. Na de winterstop was het succesverhaal: van de 11 wedstrijden verloren de Veghelaren er slechts een. Doordat GZ-H2 (weliswaar geplaagd door enkele langdurige blessures) maar bleef winnen en de concurrentie kostbare punten lieten liggen, zijn ze erin geslaagd om als debutant kampioen te worden in de Res. Overgangsklasse.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant