Het Middenschip.
Het Middenschip.

Grote bbq-markt op de Noordkade

Algemeen 1.659 keer gelezen

VEGHEL | De ondernemers in de Proeffabriek op de Noordkade hebben de zomer in hun bol. Zondag 25 juni staat De Proeffbriek in Veghel tussen 12.00 uur en 17.00 uur in het teken van barbecue.. Alle 'bewoners' hebben iets speciaals georganiseerd om zich op een bijzondere manier te presenteren.

Job van Hoof van Voets Specialiteitenhuis zit druk te telefoneren. "Ik bel even een rondje naar alle ondernemers in de Proeffabriek dan weet ik wie wat doet. De samenwerking onderling is top. Iedereen denkt met elkaar mee." Voets zelf heeft De Wijndragers uitgenodigd. "Ook Big Sams gespecialiseerd in bbq-sauzen en Sjakkie's keuken presenteren zich bij ons. Ze organiseren een demo/proeverij. Zelf ga ik van onze pindakaas een lekkere satésaus maken." Teun Horck van DIS gaat een Afrikaanse Braai organiseren. Bezoekers kunnen hier rauw vlees op gewicht kopen. Dit geven ze aan Teun en hij maakt het klaar op de barbecue.

Gin-tonic popsicles.
Bij Bakkerij van Leur wordt er brood gegrild en gebarbecued. "Ze bereiden verder ijscoupes en fruit van de barbecue." Uw Bierspecialist heeft Hemelwater, een brouwer, uitgenodigd. Hier kan bier worden geproefd en er zijn leuke aanbiedingen.
Wine2Proof komt met een kleine workshop over de verschillende delen van het Iberico Varken. Job: "Ze heeft mooie bbq-wijnen. Pieperz maakt buiten hamburgers klaar op de grill en Noord Coffee staat ook buiten bij de ingang met een Frapuccino en ijskoffie bar." Tinks verkoopt binnen Bowls&Dishes Olijfhouten planken, barbecueschorten, accessoires en boeken over het barbecueën. Bij de Jumbo is het fruit in de aanbieding. "Onze nieuwe aanwinst Schouten London Dry Gin maakt gin-tonic popsicles."

Waterbuikschuifbaan
Naast de Proeffabriek delen er een paar particulieren mee in de feestvreugde. Zo hebben onder andere Exota, Alles op een stokje en In je nopjes een eigen stand. Ook komt er een knutselhoek kan men geschminkt worden en worden er springkussens opgeblazen.
"Zelf maken we een waterbuikschuifbaan. Het wordt lekker weer dus er moet ruimte zijn om af te koelen. De muzikale omlijsting is in handen van onze huis-dj D'YOR (bij het middenschip)en zangeres JOIA (bij Noord Coffee)", besluit Job.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant