Prachtige resultaten voor schermvereniging Porthos

Sport 427 keer gelezen

VEGHEL | In Breda vonden op 10 en 11 juni de Nederlandse jeugdkampioenschappen schermen plaats. De Veghelse schermvereniging Porthos was ook van de partij. De zes deelnemers, Alex, Daan, Hulya (officieel lid van PSV, maar trainend bij Porthos), Marleen, Mees en Vera, hebben in een of zelfs twee leeftijdscategorieën gestreden. Opmerkelijk is dat maar liefst vier deelnemers, waaronder de heren in de categorie cadetten, debuteerden op het NJK.

Marleen won de eerste dag zilver bij de junioren en de tweede dag goud bij de cadetten. Ook kreeg zij een 'Oscar' voor 'Talent van het jaar' uitgereikt voor haar prestaties in 2016.
Haar jongere zusje Vera, ook debutante op het NJK, had knap gepresteerd. De eerste dag werd ze 5de bij de pupillen en de tweede dag mocht ze zelfs de gouden beker (categorie benjamins) mee naar huis nemen.
Hulya werd bij de pupillen tweede.
Daan moest het in de tweede eliminatieronde afleggen tegen de Nederlands kampioen. Hij werd 8ste.
Alex trof in de eerste eliminatieronde clubgenoot Daan en eindigde als 9de.
Mees, schermt pas sinds kort elektrisch, kwam goed de eerste door en wist uiteindelijk de 12de plaats te bereiken.
Een kijkje nemen in de schermwereld? Op 2 juli presenteert Porthos zich tijdens Veghel op Gympies.