Sophie en Eva mogen Bouwdorp 2017 openen.
Sophie en Eva mogen Bouwdorp 2017 openen.

Primeur voor Eva en Sophie tijdens bouwdorp

Algemeen 938 keer gelezen

VEGHEL | Eva Lemstra (8) en Sophie Rooders (8) glimmen van trots. De meiden zijn gevraagd om Veghel in Hout te openen. "Ik droom al dagen nergens anders meer over", vertelt Eva trots.

Veghel in Hout is dit jaar voor de tweede keer in het Julianapark. Iets waar Eva en Sophie heel blij mee zijn. "Er is veel meer ruimte en het is groener. Het is ook leuker om in de buurt van het centrum te zitten. Eerst zaten we kei ver weg (De Knokert red.)", vertellen de meiden vol overgave. Ed van Uden, voorzitter van de organisatie achter het Veghelse bouwdorp, belde de dames vorig week op. Sophie: "Ik wilde het meteen doen. Superleuk." Ook Eva hoefde niet lang na te denken. "Ik vind het wel een beetje spannend, maar vooral leuk. Wij zijn de eerste kinderen die bouwdorp echt mogen openen. Het is een eer om te mogen doen."

Tikkende hamertjes
Voor Eva wordt het haar derde deelname. Sophie ging eerst samen met haar broertje op pad. Nu mag ze helemaal zelf meedoen. "Ik vind de spelletjes en activiteiten het leukste. Vorig jaar ben ik van het hoogste springkussen afgesprongen. Super hoog, maar ik was echt niet bang", verklapt Sophie. Eva vindt het bouwen van de hutjes het gaafst. "Je mag het precies zo maken als jezelf wil. Ik word echt gelukkig van al die tikkende hamertjes." De 8-jarige Eva is enthousiast over de leiding van Veghel in Hout. "De leiding is aardig en behulpzaam. Als het nodig is, helpen ze je snel."

Leven
De meiden staan te trappelen om de openingshandeling te verrichten en daarna lekker te gaan bouwen. Toch is het nog twee maanden wachten. "Ik heb er een beetje heel erg veel zin in. Van mij mag het zo snel mogelijk bouwdorp zijn." Ze zien het allebei al helemaal voor zich. "Dan staan we met de reuzehamer op het podium en met een klap openen we bouwdorp. De blijdschap barst dan los. Het wordt een mooi moment in ons leven", besluiten de meiden. Veghel in Hout is dit jaar van 21 augustus tot en met 25 augustus in het Julianapark. De opening is 21 augustus om 09.45 uur bij de vrijwilligerstent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant