Veteranendag voor alle veteranen in Meierijstad

Algemeen 262 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de Veteranendag staan we stil bij onze Nederlandse veteranen. Het hoofddoel van deze dag is om bekendheid met en waardering voor onze oude en jonge veteranen te bewerkstelligen. Op vrijdag 23 juni wordt de Veteranendag gehouden voor alle veteranen in Meierijstad.

Nederland heeft een groot aantal (meer dan 115.000) militaire veteranen. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden die deel namen aan vele buitenlandse missies tijdens de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië, op de Balkan, in Afghanistan, Tsjaad, Korea, Cambodja en Haïti. Nog steeds zijn Nederlandse militairen wereldwijd actief.

Uitnodiging
In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Deze militaire veteranen worden daarom, samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd op vrijdag 23 juni voor een parallelle kranslegging bij de monumenten in Schijndel en Veghel met aansluitend een informeel samenzijn bij restaurant/zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel.
De kranslegging is van 14.15 uur tot 14.45 uur bij de monumenten aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel en aan de Rooiseweg in Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant