Ad Bekkers, van Stichting Dorpsraad Eerde, speldt het gouden ooievaartje op (Foto: Dorpsraad Eerde).
Ad Bekkers, van Stichting Dorpsraad Eerde, speldt het gouden ooievaartje op (Foto: Dorpsraad Eerde).

Eerdeburger Riek Verberk-Gloudemans op 75-jarige leeftijd overleden

Algemeen 2.362 keer gelezen

EERDE | Eerdeburger Riek Verberk-Gloudemans is dinsdag- op woensdagnacht op 75-jarige leeftijd overleden. Riek werd tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2013 benoemd tot Eerdeburger. Zij werd benoemd voor haar jarenlange bijzondere inzet voor Eerde.

Riek Verberk verhuisde op driejarige leeftijd van Nijnsel naar Eerde. In 1998 heeft ze voor haar vele verdiensten een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De commissie Eerdeburger benoemde Riek in 2013 tot Eerdeburger. "Wij zijn tot deze keuze gekomen vanwege haar voortdurende tomeloze, creatieve inbreng en deelname aan de Eerdse dorpsgemeenschap. Haar inzet voor Eerde is nog steeds bijzonder te noemen", zo luidde het destijds. 

Riek begon in 1987 als hoofdredacteur en vanaf 2001 als lid van de schrijversclub. Tot 2011 was ze 25 jaar bestuurslid van de Vriendenkring van fanfare De Echo der Bergen. Aan de toneelvereniging leverde ze een belangrijke bijdrage als regisseur en was ze voorzitter van 1992 tot 1998.
Naast schrijven voor de Eerdse Klanken schreef ze het Eerdse volkslied: Hoe skon is ons durpke. Voor het 50-jarige jubileum van de KVO schreef en regisseerde ze de revue Goud op snee. Voor het 50-jarig bestaan van de fanfare schreef ze de tekst van de Vlammende opening.

Hoogtepunt
Een hoogtepunt in haar schrijversloopbaan is het boek DieGenen uit De Eerde dat in 2001 verscheen. Samen met Antoinette van de Burgt heeft ze daar veel tijd in gestoken. Het resultaat is een verzameling kronieken en vertellingen over Eerde tot 2000. 

De afscheidsbijeenkomst is op zondag 25 juni om 19.00 uur in De Brink in Eerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant