Het oude ziekenhuis in Veghel werd helemaal omgebouwd tot azc.
Het oude ziekenhuis in Veghel werd helemaal omgebouwd tot azc.

Meierijstad vraagt geld terug voor gemaakte kosten azc

Algemeen 1.081 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad gaat bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een deel van de kosten terugvragen die zijn gemaakt ter voorbereiding op de komst van asielzoekerscentra. Het gaat om de azc's op de Vlagheide in Schijndel en in Sint-Oedenrode in het Damianenklooster. Op beide locaties is uitgebreid onderzoek gedaan. Uiteindelijk bleek een azc niet nodig.

VVD Meierijstad vroeg burgemeester en wethouders of deze al een tegemoetkoming in de kosten had aangevraagd. "Meierijstad heeft kosten gemaakt voor de planvorming. De regeling geldt overigens niet voor de voormalige gemeente Veghel. De reden hiervan is dat de tijdelijke noodopvang in Veghel weliswaar niet in gebruik is genomen, maar wel gerealiseerd. Op grond daarvan ontvangt de gemeente een vergoeding per maand voor de periode dat de tijdelijke noodopvang beschikbaar is", zo laat de VVD weten.
De gemeente Bernheze diende onlangs een aanvraag in van 186.000 euro. "Toch een serieuze business", vindt de VVD. Het college van Meierijstad gaat de aanvraag alsnog indienen.

Door: Tjanne Hartman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant