De tweede divisie start eind augustus  en half augustus met bekerwedstrijden voor de KNVB beker
De tweede divisie start eind augustus en half augustus met bekerwedstrijden voor de KNVB beker

Pro Forma indeling Derde Divisie dient zich aan

Voetbal 764 keer gelezen

Op veel clubsites staat al een paar dagen de indeling van de Derde Divisie zondag. Nog niet officieel, maar wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Het kan ook moeilijk anders. De KNVB zit een beetje in haar maag met al die reserveteams uit het betaalde voetbal. Vooral nu het kan rekenen op behoorlijk wat weerstand van de amateurclubs.

Door Peter Kuijpers

UNA werd aanvankelijk aangewezen als degradant uit de tweede divisie om naar het zaterdagvoetbal te verkassen. Echter de Zeelster hakken gingen stevig in het zand. Bovendien gaven de kleine lettertjes aan dat UNA in haar gelijk stond. De KNVB laat via haar site weten dat in het seizoen 2018 -2019 hooguit vier reserveteams per divisie in de amateurcompetitie mogelijk zal zijn. De site meldt verder dat er bij de komende loting voor de voorronden KNVB, die in augustus wordt gespeeld, de helft daarvan voor de eerste ronde wordt vrijgeloot.




Pro Forma indeling Derde Divisie zondag. 

Bij het zien van de ploegen in de Derde Divisie valt op dat Blauw Geel'38 een afstand van 3382 (heen en terug) kilometer krijgt te overbruggen de komende competitie. Vier ploegen zijn nieuw: UNA als degradant uit de tweede divisie, Blauw Geel'38 en ADO als kampioenen met De Meern en Quick die via de nacompetitie zich wisten te promoveren. Van de 18 ploegen spelen er 14 op kunstgras dat is ruim 80 procent van de Derde Divisie zondag.  De verste is Be Quick 1887 in Groningen (225 km) en de meest dichtstbijzijnde is OJC  Rosmalen (21 km). Blauw Geel'38 speelde eerder tegen: OJC Rosmalen, UNA, JVC Cuijk, Dongen, EVV en Be Quick 1887. Met de vertegenwoordigers van de Tweede divisie, Derde Divisie en de Hoofdklasse is besloten om de competitie in het seizoen 2017-2018 later te beginnen. Voor de hoogste twee amateurdivisies is de competitie aftrap in het weekeinde van 26 en 27 augustus vastgesteld. De Hoofdklasse gaat één weekeinde later van start, op 2 en 3 september. De wedstrijden om de KNVB beker starten half augustus.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant