Ook Maria ter Heide doet mee.
Ook Maria ter Heide doet mee.

Skipov basisscholen doen mee aan de landelijke 'staking'

Onderwijs 1.460 keer gelezen

VEGHEL | Zowel leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel, als werkgevers (verenigd in de PO-raad) maken zich zorgen over de toekomst van het basisonderwijs in Nederland. Daarom wordt er op dinsdag 27 juni aanstaande een landelijke prikactie georganiseerd.

Op deze dag gaan de basisscholen in Nederland een uur later open dan normaal, dit is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven. Ook de 14 scholen van Skipov basisonderwijs dat zijn 't Ven, de Bunders, 't Heibosch, Bernadette, Ark, Vijfmaster, Maria ter Heide, Maria, Empel, Nicolaas, Antonius, Edith Stein, Petrus Paulus en De Wissel, doen hieraan mee.
In de afgelopen maanden hebben de actiegroep 'PO in actie', vakbonden en de PO-raad hard gewerkt om de problematiek zoals achterblijvende salarisontwikkeling, dreigend lerarentekort en toenemende werkdruk, aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Dit heeft nog niet geleid tot enige verbetering. Het bestuur van Skipov basisonderwijs deelt de zorgen en onderschrijft het manifest zoals dat door genoemde partijen is opgesteld en aangeboden aan de politiek. Aan de ouders wordt gevraagd om deze actie te ondersteunen door de kinderen tot 9.20 uur zelf op te vangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant