Afbeelding

Skatebaan Kienehoef wordt binnenkort weggehaald

Algemeen 503 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | De skatebaan aan de Julianastraat/Frederikstraat in Sint-Oedenrode wordt binnenkort weggehaald. Uit onderzoek door geluidsexperts is gebleken dat de skatebaan op de huidige locatie niet voldoet aan de geluidsnormen die op dit moment gelden. Daarom heeft het college van B en W op basis van juridische gronden moeten besluiten de skatebaan vóór 11 juli weg te halen. Inmiddels is een start gemaakt met het verkennen van alternatieven.

Omwonenden zijn begin juni per brief geïnformeerd over dit besluit; vorige week waren ze in de raadszaal en kregen ze uitgelegd waarom de maatregel genomen is. Een twintigtal wijkbewoners en vertegenwoordigers van de wijkraad waren aanwezig. Aan hen benadrukte wethouder Harry van Rooijen dat het college zich realiseert dat dit een grote teleurstelling is voor de kinderen die gebruik maken van deze succesvolle en populaire speelvoorziening. De gemeente gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatieve speelvoorziening komt die aan álle normen voldoet. Van Rooijen: "Buiten spelen van kinderen op een goede en veilige manier is ontzettend belangrijk."

Oproep
Begin juli is er een bijeenkomst waar kinderen, ouders en omwonenden ideeën en suggesties met elkaar kunnen delen. Het is belangrijk dat er een oplossing komt die tegemoet komt aan de wensen van de jeugd én waarvoor draagvlak is binnen de wijk.
Inwoners die mee willen denken kunnen zich alvast aanmelden bij Marja van Heijst via mvanheijst@meierijstad.nl. Zij ontvangen dan een uitnodiging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant