Afbeelding

Wie bedenkt de mooiste tekst voor de fontein op de Markt?

Opmerkelijk 1.026 keer gelezen

VEGHEL | Inwoners die hun citaat of dichtregel vereeuwigd willen zien in de fontein die op de Markt in Veghel komt, krijgen nu de kans. De gemeente Meierijstad biedt inwoners de mogelijkheid om via www.meierijstad.nl/fontein een tekst aan te leveren van maximaal 93 tekens (inclusief spaties). Dat kan tot en met uiterlijk dinsdag 4 juli.

Een driekoppige jury bepaalt welke tekst uiteindelijk in de fontein komt te staan. De jury bestaat uit wethouder Eric van den Bogaard, locatiemanager Gertrude van den Elzen van de bibliotheek in Meierijstad en voormalig stadsdichter Miriam Storck van het Schrijverscollectief Meierijstad.
Wethouder Eric van den Bogaard: "Ik daag onze inwoners uit om alle creativiteit die nodig is in de strijd te werpen en met een passende tekst voor op de fontein te komen. De tekst mag een bestaand citaat of dichtregel zijn uit heden of verleden en ook een zelf gecomponeerde tekst. Het belangrijkste is dat de tekst inwoners of bezoekers raakt. Of dat de tekst herinnering of herkenning oproept. Ik kijk uit naar de inzendingen", aldus Eric van den Bogaard.

Realiseren
De fontein die op de Markt in Veghel komt, bestaat uit stalen platen. In deze platen komt een tekst. Het streven is om de fontein nog in 2017 te realiseren. Het wordt een fontein waarbij de waterstralen rechtstreeks uit de grond komen, op een oppervlakte van ongeveer 18 meter lang. Omdat de waterstralen op onverwachte momenten worden geactiveerd, heet de fontein ook wel een 'bedriegertje'. In de zomer is dat vooral voor kinderen een bron van vermaak.

Inwoners van Meierijstad die mee willen doen aan de prijsvraag, kunnen onbeperkt inzendingen insturen. De indieners van de vijf beste teksten worden uitgenodigd voor een bijeenkomst op maandag 10 juli van 19.00 uur tot 21.00 uur in de bibliotheek in Veghel. Daar krijgen zij de kans om hun inzending toe te (laten) lichten. De jury bepaalt die avond wie de definitieve winnaar is. Ook wordt een toelichting gegeven op het ontwerp van de fontein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant