De Boxtelse Cantorij
De Boxtelse Cantorij

Evensong in de Lambertuskerk

Algemeen 468 keer gelezen

VEGHEL | De Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten verzorgt op zondag 2 juli een Anglicaanse Evensong in de St. Lambertuskerk in Veghel. Organist is Gerard Habraken. Vooraf aan de Evensong geeft de dirigent een toelichting over de Evensong, met name over het gebruik van de psalmen. Aanvang: 17.00 uur. De entree is vijf euro.

Al in 1984 begon de Cantorij zich de muziek van een Anglicaanse Evensong eigen te maken en het jaar daarop trad het koor op als plaatsvervanger van het kathedrale koor van Canterbury om in de kathedraal aldaar een aantal Evensongs te verzorgen. Daarmee was de Boxtelse Cantorij een pionier in Nederland en wordt om die reden al jaren in het gehele land uitgenodigd om Evensongs op te luisteren.

Daarom zal de Evensong in de grote kerk van Veghel dan ook geheel authentiek, volgens de Anglicaanse rite, plaats vinden.
Pastoor Smulders, die een uitstekende Engelse uitspraak heeft, zal de twee lezingen voor zijn rekening nemen. Zo zal de Lambertuskerk omgetoverd worden tot een Engelse kathedraal.

Na de toelichting zal de dirigent de twee hymns van deze Evensong met de aanwezigen oefenen.
Het geheel zal een klein uurtje duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant