Tussen de weilanden in Heeswijk-Dinther vind je de Cleefshoeve.
Tussen de weilanden in Heeswijk-Dinther vind je de Cleefshoeve.

Genieten van dagvers ijs tussen Heeswijk-Dinthers groen

Algemeen 1.311 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Met het voorspelde tropische weer voor de komende week is een ijsje van de Cleefshoeve geen verkeerd idee. Naast zelfgemaakt ijs van dagverse melk van eigen boerderij, is er een springberg voor de kinderen bij het terras en kalfjes om te knuffelen.

Tussen de weilanden in Heeswijk-Dinther vind je de Cleefshoeve. Naast de springberg voor de kinderen zijn er ook dieren om te knuffelen. Zo verzorgt de Cleefshoeve konijnen en cavia's van het Helicon in de zomer. Er kan genoten worden van een van de dertig tot veertig verschillende smaken ijs. Op het moment is er kersenijs van de kersen van Verkuijlen. Ook het 'bontekoe-ijs' – roomijs met chocolade- is een van de unieke ijssoorten. Op het terras kan ook een kopje koffie worden gedronken.

''Sinds 2010 maken we hier ijs. Op klassieke manier met 'crème anglaise' als basis maken we het ijs. Het is begonnen als een hobby van me'', vertelt Jeanne van Cleef. ''Dat bevalt goed. We hebben sorbet-, room- en yoghurtijs. Voor ieder wat wils dus.'' Om zes uur worden de koeien gemolken, de gasten mogen ook zien hoe dat gebeurt. Er worden ook rondleidingen gegeven in de koeienstal op afspraak.

Van 11.00 tot 20.00 uur is de Cleefshoeve geopend in de zomer. In het voor- en najaar is dat van 13.30 tot 19.00 uur. Fietsroute 84-87 komt praktisch langs de Cleefshoeve, gelegen aan de Berkenvenseweg 2 in Heeswijk-Dinther. Kijk voor meer informatie op www.cleefshoeve.nl of bel naar 0613229119.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant