Afbeelding

Liefde voor blues & bluesrock van Blue Rebel

Algemeen 552 keer gelezen

VEGHEL | In Café De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel is op zondag 23 juli om 15.00 uur weer livemuziek te beluisteren. Het is dan 'back to basics', terug naar de oude vertrouwde blues/rock waarvoor in de regio veel belangstelling bestaat. Deze keer is het de beurt aan Blue Rebel, een powertrio bestaande uit muziekveteranen. De band, die zich laat inspireren door de Engelstalige bluesboom uit de jaren zestig, speelt covers en eigen nummers. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Blue Rebel is een driemansformatie, die zich heeft laten inspireren door de blues en bluesrock uit de jaren 60. De tijd van The Free, The Cream, Ten Years After en John Mayall is helemaal terug te horen in hun muziek, maar ook de muzikale pareltjes in de jaren daarna laten ze niet onberoerd.

Nummers van onder andere Rory Gallagher, The Black Crows, Joe Bonamassa en het eigen werk van Blue Rebel maakt de setlist heel verrassend. De veteranen van dit trio hebben in diverse bands gespeeld, de liefde voor de blues en bluesrock komen nu tezamen in de band Blue Rebel.

Feest
De opvallende sound van zanger en gitarist Elbert Kok, gesteund door de ritmesectie van Tony Frans op bas en zang en Gerrie van Heck op drums en is er één die opvalt.
De licht melancholische stem van Elbert en zijn solo's, de swingende bas partijen van Tony en de strakke grooves van Gerrie, maken een optreden altijd tot een feest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant