Kermis in Eerde
Kermis in Eerde

Stichting d'Eerd Presenteert bruist na twintig jaar nog steeds

Algemeen 669 keer gelezen

EERDE | In 1997 richtte Mari en Annie van Breugel van het toenmalige assurantiekantoor MBA de stichting d'Eerd Presenteert op. Het bedrijf van de familie Van Breugel had iets te vieren, het bestond toen vijftig jaar en Mari nam het assurantiekantoor van zijn vader over. Ze wilde het groots vieren en samen met het personeel werd een plan bedacht hoe dit aan te pakken.

Natuurlijk een feestavond voor het personeel, familie en zakelijke relaties, maar Mari wilde ook graag iets voor de Eerdse gemeenschap doen, iets wat de leefbaarheid in het dorp versterkte en iets wat blijvend zou zijn. Er werd besloten om een jaarmarkt te organiseren.
De eerste keer werd alles door Mari geregeld en betaald. Er waren marktkooplui en er was entertainment op en rond de markt, ook de Eerdse ondernemers presenteerden zich die dag. Een geslaagd evenement was geboren en er werd meteen een stichting opgericht om dit jaarlijks navolging te geven.

Belangrijke rol
Stichting d'Eerd Presenteert is na twintig jaar een nog steeds volop bruisende stichting die op zondag 23 juli groots uitpakt tijdens hun jubileumjaar. Naast een volle markt door de straten van Eerde is er bijvoorbeeld een grote roofvogelshow en op het kerkplein verschijnt de grootste opblaasbare klimtoren/boom van Nederland: de Gorilla climb. Zoals altijd speelt muziek een belangrijke rol. Bij de molen en bij de terrassen zijn volop liveoptredens.
Tegelijk met de jaarmarkt draait ook de kermis op het Antoniusplein op volle toeren. De jaarmarkt is gratis toegankelijk en begint om 11.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant