Broadway Brass, een brass band uit Veghel, kreeg afgelopen weekend de bijzondere kans om op de Zwarte Cross
Broadway Brass, een brass band uit Veghel, kreeg afgelopen weekend de bijzondere kans om op de Zwarte Cross

'We hebben de meest crazy dingen meegemaakt'

Algemeen 1.682 keer gelezen

VEGHEL | Broadway Brass, een brass band uit Veghel, kreeg afgelopen weekend de bijzondere kans om op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde te spelen. Langs de cross, in het theater, naast de mainstage of in de grasweide naast alle attracties, heel de Zwarte Cross moest er aan geloven. De optredens werden goed ontvangen door het publiek. 

Voor de artiesten was het de allereerste keer dat ze op de Zwarte Cross speelden. Na hun enigszins rigoureuze keuze om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor dweilorkesten in Bemmel werd Broadway blij verrast met de originaliteitsprijs.. Welke inhield: optreden op de Zwarte Cross.
Vrijdagochtend om half 6 vertrok het gezelschap naar Lichtenvoorde alwaar zij om 13.00 uur hun eerste set speelden. Vrijdagavond werd ruimte gemaakt voor een kleine tussenstop op de kermis in Uden, waar ze op het hoofdpodium hebben gespeeld. Zaterdagochtend vertrok het gezelschap weer terug naar Lichtenvoorde waar ze tot en met zondagavond gespeeld hebben.

Ambitie 
Broadway Brass had zelfs een eigen crew bij. "Jongens, jongens, ik weet niet wat jullie allemaal van plan zijn dit weekend, maar het belooft veel goeds" zei Marijn van de Braak. Het was voor Marijn het eerste weekend als crewlid van Broadway Brass. Hoogtepunt was de zaterdagmiddag (zie filmpje), waar meer dan honderd mensen al dansend zich hadden verzameld voor een optreden van de brass band. "Het was een waanzinnig weekend. We hebben de meest crazy dingen meegemaakt. Van maffe spelletjes met stickers tot een groep van, ik denk wel, 500 man die rond ons stonden te dansen. De Zwarte Cross is het meest gave festival waar we tot nu toe hebben gespeeld", aldus Geoffrey van der Horst, trompettist bij Broadway Brass.

Is dit de laatste keer op de Zwarte Cross? Geoffrey: "We hopen van niet. Broadway heeft absoluut de ambitie om hier nog een keer te staan. Als ik terugdenk aan de reacties van de bezoekers dan kan ik me heel goed voorstellen dat we volgend jaar wederom worden uitgenodigd."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Broadway Brass, een brass band uit Veghel, kreeg afgelopen weekend de bijzondere kans om op de Zwarte Cross
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant