Meike Boertjes met een boek van Ellen Deckwitz.
Meike Boertjes met een boek van Ellen Deckwitz.

De Bibliotheek in Veghel vertelt haar VerhAal

Algemeen 728 keer gelezen

VEGHEL | Het gratis toegankelijke literaire festival Het VerhAal vertelt 27 augustus bijzondere verhalen van dichtbij en ver weg, van bekende en onbekende auteurs en kunstenaars. Dichters die hun poëzie 'verhalen' op een podium, bij een boom of in een telefooncel vertellen of uit de muur trekken. Kunstenaars en fotografen met creatieve beeldverhalen. Schrijvers over hun boeken. En dat alles op de oevers langs de Aa. "Er is ook een prachtig programma bij de bieb", vertelt specialist volwassenen van de Veghelse bibliotheek Meike Boertjes.

De bibliotheken uit Veghel en Heeswijk-Dinther zijn druk bezig met het samenstellen van het programma. "Het programma is nog niet klaar, maar wat we al kunnen melden is dat Ellen Deckwitz komt en De Schrijfkring van Taalhuis Veghel zich presenteert." Ellen heeft in haar boek Olijven moet je leren lezen beschreven 'waarom we niet zeggen wat we bedoelen'. Meike: "Het is een poëziegids. Lowlands, de Nacht van de Poëzie, De Wereld Draait Door, Poetry International, NRC Next én Handelsblad en haar eigen bundels. Geen podium is haar vreemd en nu komt ze naar Het VerhAal en wordt onze bibliotheek in Veghel haar podium. Het is een jonge dichteres, schrijfster en columniste die taal en poëzie heel toegankelijk maakt op een luchtige en humoristische manier."

Plezier in taal
Onder leiding van ex-stadsdichter van Veghel Miriam Storck is de Schrijfkring van Taalhuis Veghel bezig met een mooi project voor Het VerhAal. "De deelnemers van deze Schrijfkring hebben moeite met de Nederlandse taal. Miriam probeert hen plezier in taal te laten krijgen. Ze heeft hen nu uitgedaagd om gedichten te gaan schrijven. De gedichten van de deelnemers komen 27 augustus in de Veghelse bibliotheek te hangen."

Meer info op: www.hetverhaal.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant