Afbeelding

Parcours Buffelrun wordt dit jaar omgedraaid

Algemeen 972 keer gelezen

BOERDONK | De organisatie van de Buffelrun en de Family Color Buffelrun heeft het parcours dit jaar omgedraaid. Na de warming-up in het startvak en de traditionele modderkuilen moet iedere deelnemer er daarna aan geloven: De ijs- en ijskoude ijsbak die in het centrum van Boerdonk staat. Het evenement in Boerdonk is dit jaar op 26 en 27 augustus.

Het parcours wordt daarna vervolgd richting Leek en dus naar de kleine en grote Aa. De Family Color Buffelrun deelnemers lopen een parcours van vier kilometer met daarin zo'n twaalf hindernissen waaronder natuurlijk ook de fameuze kleibak bij de familie Jaspers en de reuzenglijbaan.

De buffelrunners op zondag lopen zes of twaalf kilometer. De zes kilometer lopers hebben in dat parcours nog twee kilometer aan lussen te lopen met uiteraard extra hindernissen. De twaalf kilometer lopers gaan vanuit Leek richting de Hurkse bossen en kunnen onder andere bij de nieuwe Ninja Wall en bij de vijver aan de Akkerweg hun lol op. Iedereen finisht uiteindelijk in de finishstraat , de Via Gladiola van Boerdonk waarna de eeuwige roem wacht.
Op zaterdag wordt een kijkpunt met bar ingericht bij de familie Jaspers en in de buurt van de start en op zondag ook nog bij de Putweg en bij de vijver aan de Akkerweg. Vervoer naar de kijkpunten kan net als vorig jaar weer gratis met de hop-hop taxi.

Horecaplein
De Buffelrun staat niet allen bekend om zijn parcours maar ook om de gezelligheid. Het Horecaplein is weer feestelijk opgebouwd met voldoende eet- en drinkgelegenheden, muziek en uiteraard plekken om te zitten. Meedoen? Dat kan dat alleen nog met de Family Color Buffelrun op zaterdag. Kijk op de site voor inschrijving en overige info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant