Begin 2015 vertrok Joppe naar restaurant P'roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. In juli 2017 nam hij P'rooflokaal over, dat onder zijn leiding verdergaat als SILLYFOX.  
Begin 2015 vertrok Joppe naar restaurant P'roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. In juli 2017 nam hij P'rooflokaal over, dat onder zijn leiding verdergaat als SILLYFOX.  

P'rooflokaal heeft een nieuwe naam

Algemeen 2.648 keer gelezen

VEGHEL | Chef Joppe Sprinkhuizen (35) heeft restaurant P'rooflokaal in Veghel overgenomen. Joppe was sinds 2015 als chef in dienst bij P'rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX. 

SILLYFOX is spectaculair gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo op de CHV Noordkade in Veghel. Joppe: "In de 2,5 jaar dat ik chef was bij P'rooflokaal heb ik van eigenaar Maison van den Boer veel ruimte en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik op hoog niveau kon koken. Het P'rooflokaal voelde als mijn eigen bedrijf. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze prachtige zaak over te nemen en ga er nu helemaal mijn eigen stempel op drukken." 

Grote hoogte
Bij SILLYFOX worden op grote hoogte uitersten opgezocht. "Samen met mijn sous-chef Bart van de Wal en het keukenteam koken we met eerlijke en verse producten van dichtbij die we verrijken met een wereldse touch. De basis daarbij is de Franse keuken en klassieke keukentechnieken. Het resultaat is een internationale keuken met herkenbare producten. We werken ambachtelijk en verwerken zoveel mogelijk in eigen keuken. Zo fileren we hele vissen en wordt vlees in grotere delen ingekocht, waarna we die zelf uitbenen", legt Joppe uit, die jarenlang sous-chef was bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. De keuken is Michelin opgevallen, want de chefkok kreeg in 2017 een vermelding in de Michelingids. "Ik vind het belangrijk om mijn gasten te kennen en om ze snel op hun gemak te stellen. Binnen tien minuten serveren we de gast een serie internationale bites en ik kom altijd zelf aan tafel om te bespreken wat er op het menu staat." 

Restyling
Tegelijkertijd met de naamswijziging is er een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast heeft het restaurant een restyling ondergaan. Een groot deel van de rechthoekige tafels is vervangen door ronde tafels met prachtige eikenhouten tafelbladen, waarin de levendige nerven goed zichtbaar zijn omdat er niet wordt gewerkt met tafellakens. De nieuwe huisstijlkleuren zijn in het interieur op verschillende plaatsen terug te vinden en combineren goed met de industriële elementen van het rijksmonument waarin SILLYFOX gevestigd is. 

 
Lunch en dakterras
"Nieuw is ook de mogelijkheid om te lunchen van dinsdag tot en met vrijdag. Bij mooi weer serveren we op het dakterras met spectaculair uitzicht over Veghel en de wijde omgeving. Het terras is voorzien van comfortabel meubilair en doorzichtige hoge windschermen zodat er geen hinder is van wind", aldus Joppe. 

SILLYFOX is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner en van dinsdag tot en met vrijdag voor de lunch. De geboorte van SILLYFOX wordt gevierd met een feestelijk heropeningsmenu. Meer informatie is te vinden op www.sillyfox.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant