Leo van Asperen (L) en Willie Rovers (R) zijn erg blij met het eindresultaat van de verbouwing.
Leo van Asperen (L) en Willie Rovers (R) zijn erg blij met het eindresultaat van de verbouwing.

'Ik woon op stand met zo'n mooi terras voor de deur'

Algemeen 2.709 keer gelezen

VEGHEL | Het was vrijdagochtend een drukte van belang bij het Wijnu gebouw (voorheen Peppelhof) in Veghel. Een hoop vrijwilligers van Wijnu KBO Veghel waren druk bezig met de laatste voorbereidingen voor officiële opening die later vandaag volgt. "Het gebouw is compleet gerestyled. Het is nu veel functioneler en meer van deze tijd", laten voorzitter Leo van Asperen en secretaris Willie Rovers weten.


Er werd vrijdagochtend hard gewerkt door de vrijwilligers van Wijnu KBO Veghel.

Na maanden van renovatie, verbouwing en herinrichting kan seniorenvereniging Wijnu gebruik maken van een ruim en goed gebouw. "Toen ONS Welzijn hier half november vertrok zijn we meteen begonnen met verbouwen. In samenwerking met Area hebben we de verschillende ruimtes naar eigen smaak ingericht", legt Leo uit. Van alle vloeren tot aan de lichtvoorziening. Het complete pand is grondig gerenoveerd. De nieuwe stek biedt niet alleen binnenshuis mogelijkheden voor allerlei activiteiten, maar heeft daarnaast een mooie buitenruimte. Hier is een gezellig terras ingericht en zijn zeven jeu de boules banen aangelegd. "Het zou mooi zijn als we daar nog wat bankjes kunnen plaatsen", geeft Leo aan. 

De entree aan de Wilgenstraat in Veghel.

De werkzaamheden zijn bekostigd door giften van particulieren en het bedrijfsleven. Tevens is er steun van het Oranje Fonds. "Zij steunen sociale projecten. Ons plan is goed ontvangen en daarvoor hebben we twintigduizend euro gekregen. Binnenkort moeten we onderbouwen wat we ermee gedaan hebben", vertelt Willie.

'Ik woon op stand'
Ook de samenwerking met de bewonerscommissie van de Peppelhof is goed verlopen. "Het is hartstikke mooi geworden", zegt een van de bewoners van de appartementen achter het Wijnu gebouw. "Alle partijen hebben goed samengewerkt en het resultaat mag er wezen. Ik woon op stand met zo'n mooi terras voor de deur", zegt de vrouw lachend voordat ze op de fiets stapt. 

Het gloednieuwe terras.

Zondag
Het Wijnu gebouw is momenteel op maandag tot en met zaterdag open. Als het aan Willie en Leo ligt komt daar de zondag spoedig bij. "De zondag is vaak een zware dag voor ouderen. Ze voelen zich dan snel eenzaam, omdat er toch van alles te doen is. In ons ideaalbeeld zijn we op alle zeven de dagen drie dagdelen open", besluiten ze.

Leo en Willie nemen de laatste zaken door voordat de officiële opening en de open dagen beginnen.

Open dagen
Het bestuur van Wijnu KBO Veghel nodigt jong en oud uit om een kijkje te komen nemen in het vernieuwde gebouw. Dit is mogelijk op zaterdag 12 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 13 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur. Leden van Wijnu presenteren tijdens deze open dagen hun activiteiten en laten de vele mogelijkheden zien, zowel op creatief, sportief alsook op cultureel en educatief gebied.

Meer info op: www.wijnuveghel.nl.

Willie Rovers.
Afbeelding
Leo van Asperen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant