Pepijn schreef met Naamloos een rauw, eerlijk en humoristisch boek (Foto: Nick Helderman).
Pepijn schreef met Naamloos een rauw, eerlijk en humoristisch boek (Foto: Nick Helderman).

Pepijn 'Faberyayo' Lanen komt naar Veghel

Algemeen 672 keer gelezen

VEGHEL | Pepijn Lanen (1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep LeLe. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften. In 2013 debuteerde Pepijn Lanen met de verhalenbundel Sjeumig, die genomineerd werd voor de Storytel Luisterboek Award. Zijn eerste roman, Naamloos, verscheen begin 2016 en gaat over een naamloze dertiger die vecht tegen zijn verslaving en angsten, maar die vooral in gevecht is met zichzelf. Tijdens Het VerhAal draagt Pepijn voor uit zijn werk en wordt hij hierover geïnterviewd.

Sjeumig is de verhalenbundel van Pepijn. Voor iedereen die houdt van Kees van Kooten, Remco Campert, Herman Brusselmans, Herman Koch of Nico Dijkshoorn, maar ook een feest der herkenning voor muziekliefhebbers en fans van De Jeugd van Tegenwoordig. In Sjeumig geeft Pepijn een kijkje in zijn bizarre en originele geest. De verhalen in Sjeumig zijn geïllustreerd met achttien prachtige tekeningen van de veelgeprezen Piet Parra. Taalvernieuwer Pepijn combineert Nederhop en straattaal met een meer klassieke verteltraditie.

Naamloos
'Het begint met dat ik mijn naam niet meer kan herinneren'. Zo opent Naamloos, de roman van Pepijn, waarin de lezer een aantal weken uit het leven van een naamloze jongeman volgt. Een dertiger die tussen twee banen in zit en tijdelijk verblijft in een nihilistisch appartement van een vriend. Op indringende manier leeft de lezer mee met zijn verwarring, zijn gevecht met verslavingen en angsten en voornamelijk het gevecht met zichzelf. Pepijn schreef met Naamloos een rauw, eerlijk en humoristisch boek over het leven en de liefde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant