Het gelukkige echtpaar.
Het gelukkige echtpaar.

Bert en Riek Scheepers zijn 65 jaar getrouwd

Opmerkelijk 1.297 keer gelezen

ERP | Bert en Riek Scheepers waren zaterdag 19 augustus liefst 65 jaar getrouwd. Zij vierden dat op de dag zelf met familie en vrienden.

Bert en Riek zijn respectievelijk 92 en 90 jaar oud, maar wonen nog zelfstandig op het Groothees in Erp. Met de hulp van de acht kinderen, die allemaal nog in Erp en omgeving wonen, rooien ze het daar prima. De kinderen staan maar wat graag voor hun ouders klaar. Bert en Riek hebben altijd alles opzij gezet voor hun kinderen, onder wie twee tweelingen. Riek vooral in de beginjaren van hun leven, Bert toen de kinderen eenmaal op zichzelf woonden: "Ik ben al 32 jaar met pensioen. In die jaren heb ik de kinderen veel geholpen met het bouwen of verbouwen van hun woning", zo laat Bert weten. Hij is nog steeds vitaal. Met dank mede aan het dagelijkse rondje dat hij van huis uit richting de Goorse bossen wandelt. Al is die ronde de laatste jaren wel iets korter dan vroeger. Riek heeft zijn hulp thuis hard nodig.

Mijlpaal
Vorige week kwam burgemeester Fränzel hen op donderdag feliciteren met de bijzondere mijlpaal. Zaterdag volgden familie en vrienden zijn voorbeeld. Dat gebeurde 's middags tijdens het feest voor genodigden, bij De Paal in Erp. De dag werd vervolgd met een diner met de ruim vijftig kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Op naar de volgende mijlpaal? "Jazeker", zegt Bert. "Maar ik denk dat we die wat dichterbij leggen dan eerst. Als we pas weer over vijf jaar een feestje mogen geven, moeten we nog lang wachten. We leven bij de dag. En ook als je 66 jaar getrouwd bent, mag je een feestje geven, toch?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant