Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor voetbal- en biljartvrijwilliger

Algemeen 761 keer gelezen

ZIJTAART | Wim van der Sanden (1942) uit Zijtaart ontving op woensdag 6 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marcel Fränzel. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vele vrijwillige werkzaamheden die Wim al sinds jaren verricht.

Overzicht verdiensten:
Wim is gedurende ruim twintig jaar (1980-2001) actief geweest bij voetbalvereniging VOW. Hij heeft onder andere 20 jaar de functie van wedstrijdfunctionaris vervuld.
In 1988 trad hij toe tot het bestuur waar hij zich bezighield met wedstrijdzaken en de accommodatie. Hij speelde ook een grote rol in de privatisering en de realisatie van de uitbreiding en verbouwing van de accommodatie.

Biljartfaciliteiten
Vanaf 1992 is Wim zeer actief bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond district 's-Hertogenbosch. Hij heeft daar vele toernooien georganiseerd en gesponsord via zijn eigen bedrijf. Hij stelde zijn huis open voor anderen zodat men gebruik kon maken van zijn biljartfaciliteiten.

Wedstrijdleider
Vanaf 2006 tot heden is Wim binnen KBO afdeling Zijtaart in touw als organisator en wedstrijdleider van de biljartactiviteiten. Tot zijn taken behoren het plannen van de wedstrijden, het toezicht houden tijdens de wedstrijden en het verwerken van de resultaten. Hij organiseerde daarnaast in- en externe competities en toernooien en stelde ook nu weer zijn eigen tafels ter beschikking. Hij nam onlangs afscheid als wedstrijdleider.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant