De eerste editie van het Blikopener festival in Eerde is op 24 september bij Het Goei leven.
De eerste editie van het Blikopener festival in Eerde is op 24 september bij Het Goei leven. Foto: Birgit Barten

Allereerste editie van het Blikopeners Festival

Algemeen 540 keer gelezen

EERDE | De allereerste editie van het Blikopeners Festival staat gepland op zondag 24 september. "De woorden 'bijzonder' en 'inspirerend' beschrijven het Blikopeners Festival'', aldus de organisatie van het festival in Eerde. Op het festival zijn verschillende workshops te bezoeken.

Op de laatste zondag van september vindt de allereerste editie van het Blikopeners Festival plaats op locatie Het Goeie Leven in Eerde. Een dag vol lezingen, workshops en bijzondere belevingen waar je als bezoeker aan kunt deelnemen. Het thema van het Blikopeners Festival is 'Open je Blik'. "We hebben bijzondere activiteiten waar mensen aan kunnen deelnemen", zegt Monique van den Berg.

Programma
"Zo kun je een labyrint bewandelen, een schrijfworkshop volgen bij Life of Chrisje, meedoen aan de workshop van Kunst met Uitjes, ontdekken waar je krachten liggen in de talentscan van Richard Draaijer en nog veel meer." Liza de Kiewit vult aan: "Volg ook zeker het inspiratiepad en ontdek waar je uitkomt.''

Project
''De Blikopeners beleving kunnen we ook zeker aanraden, dat is een project van Monique en mijzelf waar we hard aan gewerkt hebben en wat we heel graag met jullie willen delen. Wie tot het eind blijft, kan meedoen aan de holi moli experience, een kleurrijke explosie'', verklappen de twee enthousiaste organisatoren.

Goeie Leven
Natuurlijk is Het Goeie Leven in Eerde dé locatie voor het Blikopeners Festival. Op de 24ste kom je de tipi en de roze kas tegen, ook kan een drankje gedronken worden op het terras.

Voor jong en oud
Het evenement focust zich niet specifiek op de ondernemer, de moeder, de schrijver, de danser, dochter, webshop-eigenaar, de spreker, vader, kunstenaar of wereldreiziger. ''Dit evenement is voor iedereen die wil bewonderen en verwonderen en is er voor zowel jong als oud. Iedereen is welkom op het festival in Eerde'', aldus de organisatie.

Kinderen
Voor kinderen is er een heleboel te ontdekken en beleven. Naast het meedoen aan een klankschalenreis kunnen kinderen op hun eigen ontdekkingstocht gaan. Zo kunnen ze hun eigen bellenblazer maken en met heuse xxl bellenblazers zo groot mogelijke bellen maken. Ze kunnen aanschuiven aan de picknicktafel en een dromenvanger maken of een mandala kleuren. Ook mogen de kinderen spelen in de grote avonturentuin.

Kinderkaart
Met een kinderkaart kunnen ze aan alle activiteiten gratis deelnemen, krijgen ze drinken en wat lekkers en een kleurrijke verrassing.

Praktische informatie
Het Blikopeners Festival vindt plaats op zondag 24 september van 10.00 uur tot 17.00 uur op locatie Het Goeie Leven,Vlagheide 8b, 5466 PZ Veghel. Entree is helemaal gratis.

Wil je deelnemen aan een specifieke workshop, beleving of activiteit dan vraagt de organisatie hiervoor een (kleine) vergoeding. Je bepaalt zelf wat je wilt uitgeven. De prijs van een kinderkaart is 5 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant