Afbeelding

'Een afscheid dat de geschiedenisboeken ingaat'

Carnaval 1.975 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de Hofzittingen nemen Prins Robert d'n Urste en zijn adjudanten Jan van Leur en Nico van Rooij afscheid van Kuussegat. De aftredend prins blikt terug op een fantastisch jaar. "Ik neem afscheid met gemengde gevoelens. Het was zo leuk dat het moeilijk is om ermee te stoppen."

Als Prins maak je een heleboel bijzondere momenten mee. De carnavalsmis in de Lambertuskerk sprong er voor Robert Danse echt uit. "Ik had overal kippenvel. De sfeer en de locatie zijn magisch. Ook is het best spannend, want je wil toch een boodschap meegeven. Ik heb de nadruk gelegd op het helpen van elkaar. Kijk naar elkaar om."

Na carnaval is Prins Robert nog verschillende keren aangesproken. "De complimenten die je dan krijgt van mensen die je helemaal niet kent, zijn fantastisch. Het is leuk als je het zelf naar je zin hebt, maar het gaat natuurlijk om alle carnavalsvierders in Kuussegat. Het is fijn als iemand dan zegt: 'dankjewel voor de afgelopen carnaval. We hebben het zo gaaf gehad'. Dat soort complimenten zijn het mooist van allemaal."

'Ik kende de nieuwe prins niet'
De aftredend prins heeft een dikke vinger in de pap bij de keuze van zijn opvolger. Robert begint te lachen: "Ik kende de nieuwe prins niet, maar na een aantal intensieve gesprekken weet ik dat hij enorm betrokken is bij Veghel. Het wordt een mooie prins." Hij ook nog een tip: "Geniet van elk moment. Het gaat soms zo snel. Dan maar drie weken na carnaval total loss. Het is het allemaal waard." Over zijn afscheid wil Robert nog niet te veel kwijt. "Wij gaan iets doen wat nog nooit is vertoond. Het wordt een afscheid dat de geschiedenisboeken ingaat", verzekert hij.
Op zaterdag 4 november geven Robert, Nico en Jan een afscheidsfeest in de Gouden Leeuw. Er zijn verschillende blaaskapellen aanwezig en een bijzondere Veghelse buutreedner. Robert: "Het eerste vaatje bier is van ons."

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant