Afbeelding

Klaar is Kees

Column 1.542 keer gelezen

Toen Ina Adema bekend maakte te stoppen als burgemeester van Veghel werd dat door iedereen als zeer jammer ervaren. Geliefd in alle geledingen van ons dorp, toonde ze daadkracht, bleek ze een verbinder en over een scherp gevoel voor humor te beschikken. Dat laatste vond ik erg belangrijk.

Leiders zonder humor weten namelijk zelden wat zich in de haarvaten van de samenleving afspeelt. Tussen de 'gewone' mensen, op straat. Wim Sonneveld zei ooit: 'De humor ligt op straat, dames en heren. Pal naast de hondenpoep'. Ina wist dat. Begreep dat.

Haar tijdelijke opvolger, Marcel Fränzel, paste als waarnemend burgemeester prima op de Veghelse én Meierijstadse winkel. In de tussentijd konden Veghel, Rooij en Schijndel in alle rust (ook een verdienste van Fränzel) op zoek naar de ideale kandidaat. Je zult maar Kees van Rooij heten…

Als we alle ronkende persberichten moeten geloven, hebben we hier in Meierijstad een lot uit de loterij getrokken. Een burgemeester uit de haute categorie. Werkelijk iedereen buitelde over elkaar heen om Van Rooij met superlatieven te bestoken. Een greep daaruit: 'Ze liepen weg met de Brabander in Horst aan de Maas'. 'Hij is erg goed met mensen'. 'Hij is een heel betrokken man en een vrolijke mens'. 'Hij geeft ruimte voor discussie, ook voor emoties'. 'Hij heeft een sterke focus op het bedrijfsleven'. 'Hij weet altijd wat er speelt, is op de juiste momenten aanwezig'. 'Het perfecte boegbeeld voor Meierijstad'. 'Hij heeft een economisch netwerk waar je u tegen zegt'. 'Een warme persoonlijkheid'.

Zóveel schouderklopjes krijgen is letterlijk gevaarlijk! Kees van Rooij komt hierdoor in december misschien wel voorovergebogen en struikelend het stadhuis binnen wankelen. En dan moet die ambtsketting nog om zijn nek!! Gelukkig gaf hij zelf aan iemand te zijn die zijn rug recht houdt. Het gevaar te moeten starten met een driedubbele hernia lijkt daarmee geweken.

We zadelen Kees van Rooij op met een ongelooflijk verwachtingspatroon. Aan hem dus de taak naast al die genoemde eigenschappen slim in te burgeren. Kijk, van achteren Van Rooij heten en in Veghel op school gezeten hebben spreekt in zijn voordeel, maar dan ben je er nog niet. Ik zou hem als fietsliefhebber alvast adviseren in wielerdorp Schijndel te gaan wonen. Ook vanwege zijn voornaam trouwens. In Schijndel wordt namelijk het spel 'Keezen' fanatiek beoefend. Een mix van Mens-erger-je-niet en het kaartspel pesten. Wat humor op zijn bord en klaar is Kees!...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant