Afbeelding

'Je wil iedereen betrekken bij je optreden'

Carnaval 960 keer gelezen

VEGHEL | Henk van Beljouw treedt donderdag 9 november voor het eerst op tijdens de Hofzittingen. Hij is een lid van Tonproatersacademie Dunne Klets. "Het is een eer om hiervoor gevraagd te worden. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over het antwoord", aldus Henk.

Tijdens de komende Hofzittingen treden veel artiesten op uit Veghel. Meer dan 90 procent van alle optredens wordt namelijk verzorgd door 'eigen' mensen. Henk is zo'n Veghelaar die donderdag het podium beklimt. Best wel spannend, vertelt hij. "Er is altijd sprake van spanning, vooral vooraf de buut. Wanneer de eerste grappen eenmaal vallen, gaat het vaak vanzelf. Ik doe er in ieder geval alles aan om er een succes van te maken", legt hij uit.
De brede zaal is voor de Veghelse tonproater een extra uitdaging. "Je wil iedereen betrekken bij je optreden. In een lange zaal is het veel moeilijker om iedereen te bereiken. In mijn buut zit veel interactie met het publiek dus dat past wel bij deze zaalindeling."

Ali
Henks buut gaat over de avonturen van Ali. De oliesjeik is naar Veghel gekomen en maakt daar van alles mee. Zo komt hij onder andere Frits van Eerd en Stefan van de Ven tegen. "Ik zeg niet overal ja op, maar deze buut past goed bij Veghel. Ik heb er heel veel zin in." De optredens van Henk staan bekend als goed verzorgd, gevat en ontzettend interactief.

De Hofzittingen zijn op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant