Afbeelding

Verzameling bidprentjes op de verzamelaarsbeurs

Algemeen 1.160 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt op zondag 15 oktober een verzamelaarsbeurs met een expositie bidprentjes in Wijkgebouw De Golfstroom in Veghel-Zuid. Van 09.30 uur tot 12.30 uur zijn de deuren geopend voor publiek.

Op de maandelijkse verzamelaarsbeurs kunnen verzamelaars hun hart ophalen met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden. Op deze beurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeren de 46-jarige Anke den Brok, die oorspronkelijk uit Venray komt, samen met haar zus hun verzameling bidprentjes. In 2011 heeft hun vader, een verwoed verzamelaar van devotionalia, een verzameling aan devotieprentjes (onder andere communieprentjes, professieprentjes en vooral bidprentjes) aan het duo nagelaten. Anke was nooit geïnteresseerd in haar vaders verzameling, echter toen ze de devotieprentjes onder ogen kreeg was ze enorm onder de indruk. Het oudste bidprentje in haar bezit is een met de hand getekend en ingekleurd prentje uit de late 18e eeuw. De twee meest waardevolle devotieprentjes blijven voor Anke natuurlijk de twee bidprentje van haar eigen ouders die enkele jaren geleden kort na elkaar zijn overleden.
Dinsdag 3 oktober is de Rabo Clubkascampagne van start gegaan. Leden van Rabobank Uden-Veghel kunnen stemmen tot en met maandag 16 oktober en mogen vijf stemmen uitbrengen waarvan twee stemmen op Stichting Verzamelbeurs Veghel.
Meer info op over de beurs: www.verzamelbeursveghel.nl. Voor inlichtingen neem contact op Marcel: 0413 – 367786 of verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl. De entree is één euro. Jeugd tot en met 12 jaar gratis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant