Afbeelding

Bijna vijftig amateurkoks koken voor ouderen: 'Als het mij ligt, doen we dit vaker'

Algemeen 1.149 keer gelezen

VEGHEL | Op bijna vijftig adressen wordt er woensdag 25 oktober samen gekookt én gegeten. 48 koks hebben zich vrijwillig aangemeld bij Bibliotheek Veghel en ONS Welzijn om ouderen te verrassen met een diner en een gezellige avond. "Ik word er blij van als ik andere mensen blij kan maken", zegt Heleen van Kessel, een van de amateur koks.

Natasja de Groot van de bibliotheek Veghel is zeer tevreden over het aantal aanmeldingen. "Ons doel was 25. Het is indrukwekkend als je vervolgens bijna het dubbele aantal haalt."

Hobby
De bibliotheek en ONS Welzijn hebben dit project bedacht om ouderen die alleen zijn een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Ze hopen dat Heel Veghel Bakt mensen uit de wijk met elkaar verbindt. "Je hoort steeds vaker dat buurtbewoners elkaar amper kennen en dat er veel mensen alleen eten. Het kan zijn dat het bij een eenmalig etentje blijft, maar wie weet zit er meer in. Daar hopen we natuurlijk op", vertelt Natasja.
Heleen staat helemaal achter deze gedachte. "Ik denk dat het steeds belangrijker wordt om in deze maatschappij eens om je heen te kijken. Het zijn kleine dingen die je voor een ander kunt doen waarmee je die ander enorm kunt verwarmen." Ze twijfelde geen seconde om mee te doen aan dit bijzondere project. "Koken is een hobby dus hoe leuk om dat te delen met anderen."

Meierijstad
Natasja heeft er veel zin in. "Het is zo leuk en iedereen is enthousiast. We kijken even hoe deze eerste editie verloopt maar als het aan mij ligt, doen we dit een paar keer jaar door heel Meierijstad." Albert Heijn in Veghel levert 47 boodschappentassen vol producten. CV de Kuussegatters zorgt voor een verrassing in de tas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant