Afbeelding

Prins Tinus d’n Twidde nieuwe heerser Kuussegat

Carnaval 622 keer gelezen

VEGHEL | Tiny van der Sanden is de nieuwe Prins Carnaval van Kuussegat. Hij werd vrijdagavond onthuld tijdens de traditionele Hofzittingsact van de Raad van XI. Als zijn adjudanten fungeren Ivo van Berlo en, heel bijzonder zijn oudste zoon, Emiel van der Sanden.

Al jaren wordt Tiny genoemd als Prins en nu is het dan eindelijk zover. "Ik vind het een geweldige eer om dit mee te mogen maken! Ik heb er enorm veel zin in om als Prins Tinus met mijn twee Adjudanten de komende carnaval in Kuussegat te beleven", aldus de nieuwe prins. Tiny van der Sanden is in 1957 geboren aan de Vorstenboscheweg 13 in Veghel als zesde kind in de rij van tien. Een groot gezin dus, met vier zussen en vijf broers waarvan er twee - Christ en Marijn - helaas te vroeg zijn overleden. Zelf heeft Tiny ook een groot gezin. Hij is vader van vier kinderen: twee dochters Lesley (34) en Femke (32) en twee zonen Emiel (30) en Pim (29). In mei 2012 trouwde hij opnieuw met Jolanda die hij sinds het prinsenfeest van Leo Rijkers kende. Jolanda heeft twee dochters Michèlle en Colette. Hij is ook de trotse opa van acht kleinkinderen, zeven meiden en één jongen Tieske.

'De Stapperij'
Tiny begon zijn carrière in 1975 als melkveehouder. In 1988 verkocht hij de hele boel en is de horeca ingegaan. Zelf zegt hij daarover: "Van de melkmachine naar de biertap: nét even wat anders. De eerste biertjes tapte ik als beheerder van de kantine van Blauw Geel. Sinds 1 januari 2005 ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen Café Zaal 'De Stapperij'. Naast De Stapperij werk ik ook nog op de bouw als zzp'er."
Voetbal is al lang een grote hobby van Tiny. Zo voetbalt hij met plezier bij de veteranen van Blauw Geel en met het zaalvoetbalteam 'de Rijkersboys'. Daarnaast kijkt hij graag naar de lokale trots Blauw Geel waar zijn zoon Emiel al tien jaar in het eerste speelt en hij is een groot supporter van Ajax. Naast al zijn werkzaamheden is hij de nodige uurtjes bezig rond het huis, in de tuin en op het beachveld dat hij vijf jaar geleden heeft aangelegd. Op zijn buurt - de Hazelberg en 't Achterst Ven - is hij trots: "We hebben daar een geweldige mooie band mee. Ik woon al heel mijn leven in deze buurt net als meerdere buurtbewoners."

Adjudant Emiel van der Sanden
Emiel (30 jaar) is geboren en getogen in Veghel, waar hij opgroeide op de Hazelberg. Momenteel woont hij op de Spoorlaan in 'de oude LTS' samen met zijn vriendin Mieke Broeren. Mieke is 26 jaar en werkzaam als verloskundige voor praktijk Iris in Uden. Emiel volgde zijn middelbaar onderwijs op de LTS. Inderdaad, de plek waar hij nu woont. Vervolgens rondde hij in Tilburg de Mbo-opleiding Sport & Bewegen af. Via kennissen kwam hij als zzp'er op de bouw terecht: "Mijn meeste werkzaamheden verricht ik bij Bouwbedrijf van de Ven met ons pa als collega."
Emiel verveelt zich verder zelden. Hij gaat graag op stap of drinkt een biertje in stamkroeg Abbey Road, films en/of series kijken, reizen en voetballen. "Voetballen doe ik al 25 jaar waarvan 22 jaar bij Blauw Geel. Ik ben nu bezig met mijn tiende jaar in het Eerste. Tussendoor heb ik drie seizoenen gespeeld bij Nivo Sparta uit Zaltbommel."

Toen Emiel eind juni werd gevraagd om Adjudant te worden, hoefde hij niet lang na te denken. "Het is een geweldige eer. Het is uniek en super gaaf om Adjudant te mogen zijn van mijn collega, vriend én vader. Onwetend wat er op me af komt, heb ik tijdens de voorbereidingen in de afgelopen maanden heel veel gehad aan het enthousiasme en de kennis van Ivo. Ik laat het op me afkomen en ga er flink van genieten deze carnaval." Emiel kennende gaat dat helemaal goed komen.

Adjudant Ivo van Berlo
De tweede Adjudant is Ivo van Berlo, die, zoals hij het zelf zegt, 'al 28 jaar hokt met Carla Franken'. Samen hebben ze twee kinderen Daphne en Björn. Met z'n vieren wonen ze op de Cederlaar in Veghel. In het dagelijks leven heeft Ivo een beveiligingsbedrijf met de naam 'SSB Security Systems van Berlo'.
Carnaval is Ivo met de paplepel ingegoten: "Mijn vader zat vroeger in Boekel al bij de Raad van Elf en mijn moeder is vroeger Dansmarieke geweest. Je kunt wel zeggen dat we als gezin besmet zijn geraakt door het carnavalsvirus en vooral het Kuussegatvirus. Ik heb zelf zes jaar bij de Jeugdcommissie gezeten. Daarna ben ik in de Raad van Elluf gekomen: dit is nu mijn vierde jaar in de raad. Ik ben superblij dat ik tot Adjudant ben gekozen."
Ivo hoopt samen met Prins Tinus d'n Twidde en adjudant Emiel, hun vrouwen, het hele Busvolk én natuurlijk met alle inwoners van Veghel en omstreken er weer een groot feest van te maken, want zoals het motto al zegt: 't smoakt noar meer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant