Afbeelding

Gerard Visser Verdienstelijk Veghelaar

Carnaval 150 keer gelezen

VEGHEL | Gerard Visser is zaterdagavond tijdens de derde Hofzitting van c.v. De Kuussegatters gehuldigd als Verdienstelijk Veghelaar. Gerard heeft zich als vrijwilliger en verenigingsmens in hart en nieren al sinds de jaren '60 tot op de dag van vandaag belangeloos ingezet voor de medemens op veel verschillende manieren: als bestuurslid , OR-lid, vrijwilliger, voorzitter, persoonlijke begeleider en bouwcoördinator.

Gerard was en is op een indrukwekkende manier actief. Als verenigingsmens stimuleerde hij Carnaval in Veghel, want eind jaren 60 stond hij aan de wieg van carnavalsclub de Blauwe Kielen. In 1973 zette hij zijn vakmanschap in voor 'zijn' wijk de Leest, als coördinator van de bouw van woningen aan de IJsselstraat. In de jaren 80 was hij actief bij honk- en softbalclub The Orioles: aanvankelijk als recreant, later als bestuurslid, bouwkundige en vraagbaak.

Gerard is bovendien een man, die medezeggenschap vorm en inhoud gaf én geeft, op verschillende manieren. Zo was hij van 1994 tot 2003 voorzitter van de Wijkraad De Leest. Ook was hij voorzitter van de Ouderraad en lid van het schoolbestuur van Basisschool de Ark en als medeoprichter van de OR van het Franciscus College. Gerard behartigt belangen van de ouderen en mensen met een handicap. Hij was veertien maal vrijwilliger op de bootreizen van de Zonnebloem en hij begeleidt een visueel gehandicapte bij zijn wekelijkse sporten. Vanaf 2002 participeert Gerard in de Stichting Platform voor Ouderen en Gehandicapten (SPOG), sinds 2003 als voorzitter. De toegankelijkheid van winkels, sportaccommodaties en (overheids)gebouwen is daarbij een van de belangrijke speerpunten.

Rots in de branding
Gerard is in zijn omgeving een steun en toeverlaat en een rots in de branding voor zijn familie en schoonfamilie. Het woord 'nee' kent hij niet: hij helpt gevraagd of ongevraagd met een bescheiden houding. Met de instemming van echtgenote Ans, die hem de ruimte geeft om te doen wat hij niet laten kan. Gerard verdient de eretitel van Verdienstelijk Veghelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant