Frans Zegers kwam altijd op een speciale manier op. Soms met gevaar voor eigen leven.
Frans Zegers kwam altijd op een speciale manier op. Soms met gevaar voor eigen leven.

Frans Zegers neemt afscheid: 'Makkelijk 40 jaar volgehouden'

Carnaval 543 keer gelezen

EERDE | Frans Zegers werd in 1976 door dorpsgenoten uit Eerde, Mari van Gaalen en Bert Verberk, benaderd met de vraag of hij de pronkzittingen voor carnavalsvereniging 'De Oivers' zou willen presenteren. Vrijdag 8 januari neemt Frans na maar liefst 40 jaar afscheid.

De presentator heeft de afgelopen veertig jaar genoten van het presenteren van de pronkzittingen. Carnavalsvereniging 'De Oivers' neemt aan het begin van de prinsenzitting om 19.30 uur afscheid van Frans. "Marscha Claassen en Jeroen van Zutphen gaan deze dankbare taak van mij overnemen. Ik heb het volste vertrouwen in dit tweetal", vertelt de 62-jarige Frans.
Er zijn tal van redenen waarom Frans zich al die jaren enorm heeft vermaakt. "Het is zo leuk om te doen en de gezelligheid die daarbij hoort is geweldig. Ik stel me graag dienstbaar op dus mede daarom heb ik het makkelijk 40 jaar volgehouden." Er is in de loop der jaren wel wat veranderd. "Het is stuk professioneler. Vroeger had je ook achter de coulissen veel werk, maar daar hebben we nu twee toneelmeesters voor." Frans wilde zelf niet teveel in de schijnwerpers staan, lastig als je presentator bent. "Het gaat echt om de artiesten en optredens. Alleen tijdens mijn opkomst deed ik een act (foto). Daarna was ik de verbindende schakel, niet meer."

´Eigen manier´
Stoppen met presenteren daar piekert Frans niet over. "Zondag is er in de Brink een playbackshow voor de jeugd. Daar praat ik de boel aan elkaar. Ik blijf actief", verzekert hij. Nog een tip voor zijn opvolgers? "Daar hou ik niet zo van. Marscha en Jeroen moeten het op hun eigen manier doen, dan komt het goed."

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant