Frans Schilder met een bosje bloemen vlak na de bekendmaking.
Frans Schilder met een bosje bloemen vlak na de bekendmaking.

Frans Schilder Verdienstelijk Veghelaar Jong Kuussegat

Carnaval 163 keer gelezen

VEGHEL | Ieder jaar huldigt de Jeugdprins van Kuussegat een vrijwilliger die zich in het bijzonder voor de Veghelse jeugd heeft ingespannen. Dit jaar werd de altijd enthousiaste Frans Schilder in het zonnetje gezet.

Frans is niet iemand die de spotlights opzoekt. Toch verzet hij enorm veel werk bij met name Basketbalvereniging Attacus. Al jaren zet Frans zich in om kinderen met veel plezier te laten sporten en naar hun vermogen de beste prestaties te laten neer zetten. Vanaf de start is hij betrokken bij de organisatie van de scholentoernooien en sportkennismakingsweken, waarbij niet-sportende kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met sporten.
Ook is Frans altijd enthousiast bezig met nieuwe initiatieven, zoals de succesvolle 'Final Buzzer Celebration', hulp bij het opzetten van het G-team en de oprichting van het Under 99 Team voor ouders en volwassenen.
Frans heeft het vrijwilligerswerk niet van een vreemde. In 1973 werd zijn vader door de Kuussegatters al gehuldigd als verdienstelijk Veghelaar. Frans: "Het leuke van vrijwilliger bij een vereniging is, dat je veel mensen tegenkomt en dan met mensen iets voor elkaar weet te krijgen." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant