Carnaval valt dit jaar erg vroeg en begint al op 5 februari (Vudel).
Carnaval valt dit jaar erg vroeg en begint al op 5 februari (Vudel).

Inschrijving en voorlichtingsbijeenkomst Optochten 2016

Carnaval 134 keer gelezen

VEGHEL | Nog enkele weken en dan trekken de Carnavalsoptochten weer door Veghel. Het publiek langs de route kan dan genieten van de grootste optochten in de regio, bestaande uit een bonte stoet wagens, loopgroepen en creatieve carnavalsindividuen. De gemeente Veghel en cv de Kuussegatters geven informatie over de inschrijving én houden binnenkort een voorlichtingsbijeenkomst.

De Jeugdoptocht vindt plaats op 6 februari, de Grote Optocht op zondag 7 februari. Om aan één van deze optochten deel te nemen, kan men zich inschrijven op zondag 24 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur bij De Stapperij in Veghel. Veghelse kapellen zorgen die middag voor de muziek.
Loopgroepen of individuele deelnemers die niet in de gelegenheid zijn om zondag langs te komen, kunnen via de site het inschrijfformulier downloaden en dit vóór 24 januari via mail inleveren.

Voorlichtingsbijeenkomst
De gemeente Veghel organiseert een voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 27 januari 2016 in het Stadshuis in Veghel om 19.00 uur. Alle wagenbouwende deelnemers aan de optochten moeten met maximaal twee mensen deelnemen aan deze bijeenkomst van de politie, gemeente Veghel en de carnavalsverenigingen. Niet deelnemen leidt tot uitsluiting aan alle optochten in de gemeente Veghel.
Belangrijke informatie over de optochten, zoals het optochtreglement, de elf geboden, de chauffeurs-verklaring en het convenant, staat op de website: www.kuussegatters.nl. Voor vragen óf voor meer informatie kan men terecht bij de Optochtcommissie via ockuussegatters@gmail.com of neem contact op met Hans van Meer via 06 - 12307680.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant