Afbeelding

Tonpraters schitteren tijdens Dunne Kletsweekend

Carnaval 358 keer gelezen

VEGHEL | Tonpraotersakkademie Dunne Klets maakte haar belofte afgelopen weekend weer helemaal waar: de bezoekers lagen geregeld dubbel van het lachen en de sfeer in Danscentrum Van de Burgt in Veghel was erg goed.

Onder de vrolijke begeleiding van 'tKumt (vrijdag), Hoempa Matata (zaterdag) en de Krikkelbloazers (zondag) traden zes tonpraattalenten uit Veghel op. Kruimeldief en zelfstandig werkend crimineel Gerrit had tijdens zijn opkomst al diverse portemonnees weten te rollen. Gerrit was in zijn fluorescerend pak een lichtgevende verschijning, want zijn vrouw vond zijn nachtelijke werkzaamheden gevaarlijk en was bang dat hij niet genoeg zou opvallen. Een hele mooi optreden van Henk van Beljouw.
Patrick van den Elzen, alias Pieter, was net vader geworden en vertelde op aanstekelijke en enthousiaste wijze hoe trots hij was op zijn nieuwe rol. Jammer voor Pieter dat hij voor de bevalling Studio Sport moest missen.
Slager Bertus Beenhouwer had een nieuwe winkel geopend in de Kalverstraat en liet het publiek meegenieten van zijn omzwervingen langs Schlagerfestivals en vleeskeuringen. Vincent Maas bewees met zijn optreden geknipt te zijn voor een veelbelovende carrière als tonprater: Indrukwekkend van formaat met een stem die klinkt als een klok.
Klapper van de avond was Henkie van Hout (Jan Peters) die zijn vijftigjarig jubileum als vrouwenverslinder vierde. Aangeschoten Henkie zong over zijn liefdesavonturen en liet de zaal afwisselend enthousiast meezingen en gieren van het lachen. Annelies Stroeken kwam in actie als poetsvrouw Netje die van de gebroeders Van de Ven de opdracht kreeg om de Noordkade bij te houden. En dat bleek nog niet zo eenvoudig; vooral het aanmaken van een computerwachtwoord was hilarisch. Erik van de Ven, tot slot, was klaar om op vakantie te gaan naar een warm land en hij liet het publiek in hoog tempo meegenieten van voorgaande vliegreizen waarin bijna alles mis ging. Het onderhoudsrapport van het vliegtuig en de namen van de piloten zorgden er ook niet voor dat deze reiziger onbezorgd het vliegtuig instapte. De Dunne Kletsakkademie kijkt tevreden terug op het bijzonder geslaagde dertiende Dunne Kletsweekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant