Thijs van Veghel (R) is deze dagen druk met de opbouw van het Vudelterrein. 'We liggen prima op schema.'
Thijs van Veghel (R) is deze dagen druk met de opbouw van het Vudelterrein. 'We liggen prima op schema.'

Ron van Zelst: 'Vudel is twee dagen keihard knallen'

Carnaval 693 keer gelezen

VEGHEL | Het is misschien wel het bekendste carnavalsfeest in de regio Veghel/Uden. Het Vudelfeest wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden en ook deze editie belooft weer een spektakelstuk te worden. Op donderdag barst het feest los op De Knokert in Veghel om dat vrijdag nog eens dunnetjes over te doen.

De organisatie is in handen van Ron van Zelst. Het begint bij hem al te kriebelen. "Het is een begrip in de regio en het is altijd volle bak. Zowel op de donderdag als op de vrijdag. Het is twee dagen keihard knallen. En dat is dit jaar niet anders", vertelt Ron vol overgave.

Misverstand
Ron wil allereerst een groot misverstand de wereld uit helpen. Veel mensen denken dat de donderdag alleen voor genodigden is. "Ja, dat hoor ik wel eens. Alleen er is gewoon een vrije kaartverkoop en iedereen is welkom. Geloof me, je krijgt er geen spijt van." Spijt misschien de dag erna, wanneer er met een kater uit bed wordt gekropen. De donderdag heeft een sterke link met Duitsland. "Das Koningsfest is georganiseerd in de geest van de Duitse bierfeesten. Het wordt kei leuk", belooft Ron. Het wordt dit jaar de zestiende editie van Vudel en de derde met een donderdagavondprogramma. Ron vertelt dat de doelgroep is meegegroeid. "De mensen die vroeger op vrijdag kwamen, komen nu op donderdag. Op vrijdag komt er elk jaar nieuw volk bij." Op donderdag komen er zo'n 1500 gasten. De opzet is simpel en succesvol. "Lange tafels, bierpullen, een gevarieerde line-up met natuurlijk De Deurzakkers en een stamppottenbuffet tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Het wordt weer reuzegezellig."

'Vijf area's onder één dak'
De vrijdagmiddag voor de Veghelse ouderen is dit jaar komen vervallen. "Het animo nam af dus hebben we dit jaar besloten om het niet door te laten gaan. In de toekomst komt dit fenomeen wel weer terug denk ik, want het laat altijd mooie herinneringen achter. We moeten als organisatie alleen even goed bedenken in welke vorm. De elfde editie laat dus nog even op zich wachten", verklaart Ron. 's Avonds gaat het helemaal los tijdens Vudel Festivale Maximale. Ron vertelt dat er door de jaren heen toch wel het een en ander is veranderd. "Vroeger waren we meer rock georiënteerd en nu ligt de focus wat meer op dance. Toch is er uiteindelijk voor ieder wat wils, want de vijf area's bieden allemaal iets anders aan. Vijf area's onder één dak is trouwens best bijzonder." De kaartverkoop gaat, zoals elk jaar, hard. Ron verwacht een uitverkocht huis op zowel donderdag 4 als vrijdag 5 februari. "7000 feestvierders uit een grote regio. Het is echt een festival geworden, maar toch ook weer één groot café. Dat is de charme", denkt Ron.

Opbouw
Thijs van Veghel is druk met de opbouw van de Vudelburcht. Hij coördineert de boel en zorgt dat alles goed verloopt. "We lopen prima op schema. Het is sowieso geen verkeerd weer om op te bouwen. Regen, sneeuw en wind: we hebben het allemaal ooit meegemaakt. Dit is daarom wel lekker. Ik hoop dat het tijdens carnaval ook dit weer is", besluit Thijs.
Voor meer informatie, de line-up en tickets kijk op: www.vudel.nl.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant