De kop van de carnavalsstoet arriveert omstreeks 15.00 uur weer op de Markt.
De kop van de carnavalsstoet arriveert omstreeks 15.00 uur weer op de Markt.

Route 'Grote Carnavalsoptocht' Kuussegat blijft gelijk

Carnaval 454 keer gelezen

VEGHEL | De 'Grote Carnavalsoptocht' trekt op zondag 7 februari weer door Kuussegat. Het publiek langs de route kan dan genieten van de grootste optocht in de regio, bestaande uit een bonte stoet wagens, loopgroepen en creatieve carnavalsindividuen. Prins Tinus d'n Twidde voert de stoet aan en neemt aan het einde het defilé af.

De optocht start om 13.00 uur vanaf de Kolonel Johnsonstraat en trekt langs de Markt door de Deken van Miertstraat en de Molenstraat naar de Stationsstraat. Daar komt de optocht om ongeveer 13.30 uur aan. Vanaf de Stationsstraat slaat de optocht rechtsaf naar de Leo van der Weijdenstraat om vervolgens via de Zeven Eikenlaan, de Hezelaarstraat en de Hoofdstraat weer op de Markt te eindigen. De kop van de carnavalsstoet arriveert hier omstreeks 15.00 uur.
Bloemenwijk
Dit jaar doen er 1.602 deelnemers mee verdeeld over 64 startnummers waaronder 29 wagens. Het totaal aantal deelnemers ligt iets lager dan vorig jaar, omdat minder 'feestkarren' zijn ingeschreven. Het aantal wagens is ongeveer gelijk gebleven. Mooi is dat de Bloemenwijk, na een afwezigheid van een paar jaar, weer meedoet met een wagen. Dit jaar wordt er ook weer een publieksprijs uitgereikt. Alle toeschouwers kunnen op hun favoriet stemmen door in het optochtprogramma hun voorkeur te omcirkelen en aan het einde van de optocht in te leveren. De prijsuitreiking vindt rond 17.00 uur plaats in de Keizersdrôme op de Markt. Belangrijke informatie over de optocht staat op: www.kuussegatters.nl. Voor vragen neem contact op met oc.kuussegatters.secr@gmail.com óf met Hans van Meer hansvanmeer@kpnmail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant